Echipele românești care concurează în campionatul de gaming ROG Masters
Asus Republic of Gamers România a lansat turul offline ROG Masters 2017 Open Qualifier România, care se va desfășura în perioada 21-23 iulie la Auditorium Pallady din București. Câștigătorii vor accede în etapa regională ROG Masters 2017, campionatul global oferind premii în valoare de jumătate de milion de dolari.
Competiția ROG MASTERS 2017 cuprinde două jocuri: Dota 2 și Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Pentru fiecare titlu în parte, semifinalele vor reuni câte opt echipe locale rezultate în urma precalificărilor online. Concursurile se vor desfășura pe stațiile de gaming Asus ROG G20 echipate cu procesoare Intel Core i7 de generația a șaptea. Competițiile vor fi transmise live pe canalul oficial de YouTube.
Echipele din toate colțurile lumii vor lupta într-o serie de 30 de turnee de calificare și patru calificări regionale (EMEA, America, APAC și China). Câștigătorii acestor turnee de calificare vor da piept cu echipele de profesioniști, din cele patru regiuni, pentru un loc în Marea Finală din noiembrie 2017, de la Singapore.
Semifinaliștii ROG Masters 2017 Open Qualifier România
Echipele semifinaliste la Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) sunt: Invictus Aquilas, Someone Stole My SweetRoll, Ayro Gaming eSports, AirWalk, RedFear eSports, 79’ers, Nexus și cooL Gaming. Cele opt echipe semifinaliste la DOTA 2 sunt următoarele: TEAMMORIARTY, Foaks, Xyber Gaming, Zarzavaturile Ucigașe, Asasinii lui MMET, Team D-PLAY, TeG, Pirații din Carpați. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial, aici.
Programul competiției este următorul:
– Competiția DOTA 2: 21 iulie 2017
– Competiția CS:GO: 22 iulie 2017
– Finalele locale: 23 iulie 2017
Acces gratuit pentru fani
Susținătorii jucătorilor și fanii sportului electronic pot asista live la competițiile din weekend-ul 21 – 23 iulie 2017, accesul realizându-se pe baza unor invitații electronice gratuite.
În urma concursului organizat de Asus ROG, România intră în rândul marilor țări europene care găzduiesc astfel de competiții. Sporturile electronice au crescut extrem de mult în ultima vreme, în spațiul autohton și nu numai. Interesul pentru astfel de evenimente este din ce în ce mai ridicat, iar publicul român devine unul consumator de competiții profesioniste de gaming.