06 iul. 2017 | 11:30

NVIDIA și Baidu au semnat cel mai important parteneriat de inteligență artificială

ACTUALITATE
NVIDIA și Baidu au semnat cel mai important parteneriat de inteligență artificială

Baidu este unul dintre giganți chinezi cei mai importanți din online și tocmai a încheiat un parteneriat important cu NVIDIA.

Conceptul de inteligență artificială în tech este asociat de obicei cu asistenți virtuali creați de Apple, Google sau Amazon. În realitate, cei de la NVIDIA s-ar putea să aibă unele dintre cele mai performante rețele neurale asistate de un hardware proprietar optimizat în acest scop. Tocmai din acest motiv, noul parteneriat semnat între NVIDIA și compania chinezească Baidu s-ar putea să aibă niște consecințe impresionante pe termen lung.

Cel mai nou contract semnat între NVIDIA și Baidu are ca scop evoluția mult mai rapidă a cercetării din domeniul inteligenței artificiale. La scară largă, parteneriatul va încerca să remedieze cele mai mari probleme ale calculelor computaționale în cloud, ale asistenților virtuali pentru acasă și, nu în ultimul rând, ale mașinilor autonome.

,,Suntem de părere că inteligența artificială este cea mai puternică forță tehnologică a vremurilor în care trăim, cu potențialul de a revoluționa fiecare industrie. Colaborarea noastră aliniază resursele noastre tehnice excepționale pentru a crea platforme computaționale de AI pentru toți dezvoltatorii, de cercetători în domeniul academic și startup-uri revoluționare ce crează aplicații de inteligență artificială, până la autovehicule autonome.” Ian Buck, managerul general al diviziei de computații accelerate din cadrul NVIDIA este foarte încrezător că vor ieși niște rezultate spectaculoase din parteneriatul cu Baidu, având repercusiuni la scară largă.

Qi Lu, COO-ul Baidu a declarat zilele trecut la Beijing că prima etapă din contract cu NVIDIA se va reflecta în implementarea GPU-urilor Volta de generație viitoare în platforma Baidu Cloud. Astfel, clienții actuali ai companiei vor avea aces la o platformă de top pentru rețele neurale. Proiectul pentru mașini autonome al Baidu va folosi de acum înainte platforma NVIDIA Drive PX și va încerca pe cât posibil să o îmbunătățească. Asistentul virtual DuerOS al Baidu își va face simțită prezența în consola NVIDIA Shield pentru a facilita interacțiunea prin comenzi vocale a utilizatorilor din China cu elemente de inteligență artificială. Mai multe detalii despre noul parteneriat puteți găsi pe blogul oficial al NVIDIA.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele