30 iun. 2017 | 10:29

Instagram vrea să te scape de comentariile spam pe care le primești la postări

ACTUALITATE
Instagram vrea să te scape de comentariile spam pe care le primești la postări

Comunitatea Instagram a crescut destul de mult, iar odată cu ea, a crescut și numărul de conturi care postează comentarii spam.

La începutul acestei luni, Facebook anunța că a început să folosească DeepText, o inteligență artificială care înțelege ce scrii. Limbajul uman este complex, iar pentru a înțelege mai bine ceea ce vrem să transmitem, calculatoarele trebuie să înțeleagă întâi cum folosim limbajul. Acum, Instagram, a cărei companie-mamă este Facebook, a anunțat că a început să folosească DeepText pentru a elimina comentariile care încalcă regulile de folosire ale platformei.

DeepText este abia la început de drum, dar imediat după ce au aflat despre puterea inteligenței artificiale, oamenii din spatele Instagram au vrut să preia funcțiile pentru această platformă. Întâi, aceștia s-au axat pe spam și nu pe comentarii răutăcioase. Inițial, oamenii au fost cei care au frunzărit un set imens de comentarii, pentru a le marca manual pe cele care arată a spam.

Apoi, cea mai mare parte a acestor rezultate a ajuns la DeepText, care a creat algoritmi bazați pe ce a descoperit în comentariile spam. Echipa a testat algoritmii pe restul de date filtrate, nefolosite direct pentru DeepText.

Nu este foarte clar cât de bine s-a descurcat inteligența artificială, dar CEO-ul Instagram, Kevin Systrom, a fost încântat de rezultate. Moderarea comentariilor cu DeepText este acum activă și are două scopuri. Sistemul va scăpa de comentariile spam, dar va și ascunde comentariile ofensatoare, momentan doar pe cele în limba engleză, scrie engadget.com.

Deși sună clișeic, doar timpul ne va spune cât de bine funcționează algoritmul pe Instagram, având în vedere că inteligența artificială învață și din mers. Probabil și comentarii legitime vor fi marcate ca spam, în timp ce unele negative se vor strecura dincolo de filtrele impuse acum.