20 mai 2017 | 19:45

Noaptea Muzeelor București 2017: Lucruri interesante de văzut în Capitală

ACTUALITATE
Noaptea Muzeelor București 2017: Lucruri interesante de văzut în Capitală

Noaptea Muzeelor București 2017 vine cu o ofertă bogată în activități culturale, istorice și științifice, cu 49 de muzee și organizații partenere care vor propune evenimente deosebite.

Noaptea muzeelor 2017 este cea mai lungă noapte dedicată științei, artei și istoriei. Așadar, dacă ai avut vreodată o curiozitate pentru unul dintre muzeele din țară, în data de 20 mai, când se va desfășura ediția din acest an, vei avea posibilitatea să vizitezi, în mod gratuit, muzeele și instituțiile din Capitală.

În București, Noaptea Muzeelor vine cu o ofertă bogată, compusă din 49 de de muzee și organizații partenere care îți vor pregăti o multitudine de colecții inedite și galerii de artă care se vor derula în diverse zone și spații neconvenționale sau în curțile și sălile de expoziții ale muzeelor din țară.

Noaptea Muzeelor București 2017: Programul evenimentelor majore

Cu ocazia Nopții Muzeelor în București, multe organizații și muzee își vor deschide porțile publicului larg, care poate vizita expoziția permanentă a acestor galerii. Dar, în acest an, își fac apariția numeroase inovații și expoziții dedicate acestei zile speciale pe care nu trebuie să le ratezi.

Noaptea Muzeelor București 2017: Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” va fi deschis până la ora 21:00. În Holul de Onoare, vizitatorul va fi un coparticipant imaginar la luptele din primul război mondial (1914-1918) prin intermediul expoziţiei temporare „Armata Română în vremea Războiului cel Mare, 1916-1918”.

Noaptea Muzeelor București 2017: Muzeul Național al Țăranului Român are program doar până la 22:00 în această seară. Muzeul, asemenea recensământului și hărții, este o versiune iar uneori chiar o ficțiune a trecutului. Timpul le perturbă continuu.

Noaptea Muzeelor București 2017: Muzeul Național ”George Enescu” este deschis până la 00:30. Ne așteaptă o seară plină de surprize  în care inspirația de moment și energiile nocturne ne vor roti auzul 360° și ne vor purta printre stilurile muzicale, de la baroc la tango și jazz, cu  un accent classy  dat de sunetul viorii create de lutierul Paul Kaul pentru George Enescu.

Noaptea Muzeelor București 2017: Muzeul Național al Literaturii Române are astăzi program până la ora 02:00 la noapte. La trei ani de la închiderea expoziției sale din Bulevardul Dacia nr. 12, Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) vă invită să vizitați noua expoziție de bază inaugurată în luna martie a acestui an, în sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Astfel, acesta redă bucureștenilor patrimoniul literar românesc.

Noaptea Muzeelor București 2017: Muzeul Național de Geologie își deschide porțile între orele 19.00 și 24.00, timp în care vei putea lua parte la Noaptea Dinozaurilor. Expoziția tematică realizată în parteneriat cu Dino Parc Râșnov, va cuprinde o serie de replici, în mărime naturală, ale unor dinozauri care au trăit acum sute de milioane de ani, realizate după ultimele descoperiri paleontologice.

Noaptea Muzeelor București 2017: Muzeul Național Cotroceni este deschis de la 19.00 la 24.00, timp în care puteți vizita etajul I al Palatului Cotroceni, fostă reşedinţă regală, saloanele regale și alte expoziții care îți permit să reimaginezi istoria.

Noaptea Muzeelor București 2017: Muzeul 3017, un concept nou de muzeu care va fi inaugurat odată cu acest eveniment important, va avea un program extins, de la 12.00 la 02.00. Acest concept nou va debuta cu o expoziție dedicată cercetării antropologice realizate asupra locuirii din Bucureștii ultimilor 70 de ani:  fotografii, interviuri cu bucureşteni, obiecte, date, planuri. Dacă aveți intenția de a vizita această nouă locație, ea va fi inaugurată la Nod Marketspace, în București în Noaptea Muzeelor 2017.

Noaptea Muzeelor București 2017: Muzeului Național al Aviației Române își deschide în București, de Noaptea Muzeelor 2017, porțile publicului larg, între orele 18.00 și 04.00, porțile , unde expoziția de bază prezintă istoria aeronauticii de la începuturi până în anul 1959, iar în spațiile dedicate vor fi expuse machete ale unor avioane realizate de cei trei pionieri ai aviației române (Traian Vuia, Aurel Vlaicu și Henri Coandă), dar și o prezentare detaliată a uniformelor, documentelor și a avioanelor specifice celui de-Al Doilea Război Mondial.

În Cimitirul Bellu vor avea loc recitaluri de jazz și muzică clasică și se va juca spectacolul de teatru Taxi Blues, cu Marius Bedochi și Dan Tudor, dar se vor organiza și tururi ghidate ale cimitirului începând cu ora 19.00 și până la 00.30.

Muzeul Național de Artă al României vă propune un program de vizitare ceva mai lung, fiind deschis de la ora 19.00 până la ora 05.00, timp în care puteți vizita expoziția permanentă a muzeului.

Muzeul Național de Istorie ”Grigore Antipa” are un program facil și este deschis începând cu ora 15.30 până la ora 24.00. Astfel, în cea mai lungă noapte dedicată științei și istoriei, veți putea participa la câteva activități specifice acestei zile. Pe lângă posibilitatea de a vizita expoziția permanentă, veți putea observa o serie de demonstrații inedite (precum colectarea endomologică a insectelor nocturne cu ajutorul detectorului de ultrasunete și interceptarea liliecilor din grădina muzeului).