14 mai 2017 | 13:00

Apple investește 200 de milioane de dolari ca să nu ți se mai spargă iPhone-ul

ACTUALITATE
Apple investește 200 de milioane de dolari ca să nu ți se mai spargă iPhone-ul

Compania americană Corning Inc., cea care se află în spatele celebrului Gorilla Glass, sticla cu care este protejat iPhone-ul, va primi o infuzie de capital de 200 de milioane de dolari din partea Apple, în principal pentru departamentele sale de cercetare și dezvoltare. Această investiție vine pe fondul ideii CEO-ului Apple, Tim Cook, de a crea un fond de 1 miliard de dolari destinat producătorilor locali de tehnologie din Statele Unite.

Povestea de dragoste între Apple și Corning Incorportaed nu este de ieri, de azi. În 2007, cu câteva luni înainte de apariția primului iPhone, Steve Jobs a încheiat un acord cu micuța fabrică din Harrodsburg, Kentucky pentru a înlocui ecranul de plastic cu care terminalul revoluționar avea să se lanseze. Toată mișcarea s-a făcut rapid, astfel că nu am mai avut parte de un iPhone cu ecran de plastic până la urmă.

De atunci și până în ziua de azi, Corning a produs nu mai puțin de 51 de milioane de metri pătrați de Gorilla Glass, și nu dă semne să se oprească prea curând. Sticla lor nu este folosită doar de Apple pentru protecția suplimentară a ecranelor destul de fragile de pe iPhone, ci chiar și de Samsung, pe terminalele de top. Apple a creat fondul de 1 miliard de dolari destinat ajutorării afacerilor regionale pentru a crea mai multe locuri de muncă în interiorul Statelor Unite, notează TechCrunch.

De-a lungul timpului, multă lume a criticat compania din Cupertino pentru că a ales outsourcing-ul ca metodă principală de a produce iPhone-urile, folosind mână de lucru ieftină din străinătate. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea în viitor a unui tip de sticlă chiar și mai rezistent decât cele din ziua de azi.