06 mart. 2017 | 06:16

MyKronoz ZeTime aduce limbile clasice de ceas pe smartwatch

ACTUALITATE
MyKronoz ZeTime aduce limbile clasice de ceas pe smartwatch

MyKronoz a lansat multe ceasuri inteligente accesibile de-a lungul anilor, dar MyKronoz ZeTime este primul care vine la pachet cu o idee originală.

Înainte ca mulți creatori de smartphone-uri să se ocupe de ceasuri inteligente, MyKronoz încerca să facă valuri în industrie printr-o serie de smartwatch-uri cu un sistem de operare proprietar. Antipatia pentru SO-uri consacrate precum Android Wear s-a păstrat, dar elvețienii speră să devină populari prin intermediul altor artificii.

Premisa este una cât se poate de simplă. Dacă vrei un ceas inteligent de pe care să poți citi în permanență ora exactă, automat ai o problemă cu autonomia. Trecând peste numărul foarte mare de senzori și procese care rulează în permanență în fundal, bateria de la ceasuri smart de fapt nu rezistă mai mult de două zile din cauza ecranului. Pe de altă parte, este un pic aiurea să nu poți citi ora la ceasul pe care îl ai la mană.

Soluția la această problemă vine sub forma unor limbi clasice de ceas ce sunt instalate peste un LCD. Astfel, este complet irelevantă luminarea panoului, pentru că oricum veți putea citi ora exactă. Conceptul este ilustrat în imaginiea de mai sus, dar a put fi experimentat live la MWC 2017 în Barcelona.

MyKronoz ZeTime este construit în jurul unui ecran rotund cu diametrul de 44 milimetri și o rezoluție de 240 x 240 pixeli. Carcasa este realizată exclusiv din oțel, iar limbile clasice de ceas îți sar imediat în ochi. Un pic ciudat este faptul că nu poți fixa ceasul și implicit limbile folosind rotița de navigare de pe lateral. În schimb, ești limitat la utilizarea unei aplicații de smartphone. Alte două butoane fizice sunt amplasate de o parte și de alta a rotiței și pot fi folosite pentru a lansa diverse aplicații sau pentru a apela rapid anumite funcții.

Bateria de 200 mAh promite să ofere o autonomie de 30 de zile dacă îl veți folosi doar ca ceas și trei zile în situația în care profitați de întregul set de funcții. Prețul ceasului este de 200 de dolari și ar trebui să ajungă în magazine la finele acestei luni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele