27 ian. 2017 | 08:12

Google Chrome 56 este cea mai importantă actualizare din ultimii ani

VIDEO ACTUALITATE

Google Chrome beneficiază deseori de actualizări, dar noul Chrome 56 s-ar putea să fie cel mai important update din ultima perioadă.

Conform statisticilor, cei mai mulți internauți folosesc Chrome. Ca urmare, Google are o datorie să ne ofere nu doar o experiență de navigare mai facilă, dar și una semnificativ mai sigură cu fiecare update. Majoritatea problemelor de securitate la care suntem expuși la ora actuală au legătură cu activitatea noastră online, dar această amenințare constantă nu este evidentă pentru cel mai mulți utilizatori. Noul Chrome 56, pe lângă alte câteva beneficii mai mult sau mai puțin evidente, vă va ajuta să înțelegeți mai bine care sunt riscurile la care vă expuneți atunci când vizitați site-uri nesigure.

,,Echipa Chrome este încântată să anunțe promovarea Chrome 56 pe canalul stabil de lansare – 56.0.2924.76 pentru Windows, Mac și Linux. Acesta se va propaga în următoarele zile și săptămâni.” Anunțul pe marginea noii versiuni a browserului a fost făcut pe blogul oficial al Google. Mai multe detalii despre noua variantă găsiți detaliate în clipul de mai sus.

În primul rând, Chrome 56 este mai stabil și mai rapid pentru utilizatori. În plus, este prima variantă care va încerca să forțeze tranziția globală de la Flash la HTML5. În mod implicit, cu noua versiune se vor încărca doar versiuni HTML5 ale clipurilor pe care le găsiți online. Site-urile nesigure vor deveni mai evidente prin marcarea lor în bara de adresă în momentul în care folosesc tehnologia HTTP. Google a anunțat încă din luna septembrie a anului trecut că speră să vadă tot mai multe pagini web migrate către domenii cu HTTPS. 

De acum înainte, dacă intrați pe o pagină fără HTTPS, veți primi o notificare discretă. Nu înseamnă neapărat că respectiva pagină web vă pune datele private în pericol, dar este totuși mai nesigură și susceptibilă la atacuri. După instalarea Chrome 56, utilizatorii de Mac vor câștiga posibilitatea redării de fișiere FLAC direct în browser.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele