06 dec. 2016 | 16:17

Trusted Contacts este noua aplicație pentru siguranța celor dragi

ACTUALITATE
Trusted Contacts este noua aplicație pentru siguranța celor dragi

Prin intermediul noii aplicații Trusted Contacts, cei de la Google speră să vă ajute să fiți mai liniștiți în legătură cu locațiile prin care își desfășoară activitatea cei dragi.

Există foarte multe aplicații de smartphone prin intermediul cărora vă puteți localiza apropiații, cu sau fără acordul lor explicit. S-ar putea însă ca nici una dintre ele să nu fie la fel de bine gândită precum Trusted Contacts. Aceasta este o nouă soluție a celor de la Google menită să vă ajute să vedeți dacă soția a ajuns bine acasă când sunteți în deplasare sau dacă cel mic a ajuns la școală când trebuia. Se aplică la fel de bine în cazul unei deplasări montane nesupravegheate sau când cineva drag a plecat la un drum lung cu mașina.

Conceptul este cât se poate de simplu, inovativ este modul în care a fost implementat. Practic, Trusted Contacts vă ajută să vă partajați locația cu cei dragi atunci când vreți, dar există destul de multe situații în care locația voastră va fi partajată în mod automat, dacă voi nu aveți acces la telefon sau ați pățit ceva și nu-l mai puteți folosi.

Trusted Contacts este disponibilă numai pe Android, cel puțin momentan. În momentul în care ați intrat în aplicație, vă puteți defini câteva contacte în care aveți încredere și care pot cere să aibă acces la locația voastră curentă. Doar acele contacte pot vedea locația recentă sau dacă proprietarul telefonului s-a deplasat de curând. Astfel, veți ști imediat dacă trebuie sau nu să vă faceți griji și, dacă ar fi bine, să mergeți să dați o mână de ajutor.

Merită reținut că persoanele de încredere – Trusted Contacts, nu vor avea acces permanent la locația voastră. În schimb, ele vă vor cere acordul să vadă unde sunteți. Dacă refuzați, nu este nici un fel de problemă. În schimb, dacă nu apucați să refuzați în timp util, pentru că nu puteți, locația va fi automat partajată. Pentru a încerca noul progrămel gratuit, folosiți acest link.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele