29 nov. 2016 | 10:27

Cum înregistrezi o sesiune de gaming pe iPhone sau faci un tutorial

TUTORIALE
Cum înregistrezi o sesiune de gaming pe iPhone sau faci un tutorial

Dacă ți-ai dorit vreodată să înregistrezi o sesiune de gaming pe iPhone într-o manieră simplă și rapidă, tocmai am găsit o soluție care funcționează fără configurarea prea multor parametri. Aceasta intră în categoria aplicațiilor de tip iOS screen recorder.

Există foarte multe vedete pe YouTube care și-au început cariera cu sesiuni de gaming capturate pe PC. Având în vedere numărul din ce în ce mai mare ale jocurilor de calitate pentru iPhone și iPad, ar fi păcat să nu încercați să faceți ceva similar, fie din pasiune, fie pentru a aduna view-uri pe YouTube sau Like-uri pe Facebook. Nu de alta, dar metoda descrisă ma jos generază clipuri video dintr-o sesiune de gaming pe iPhone și ține doar de voi, dacă vreți să le postați pe vreo rețea socială sau să le păstrați pentru colecția personălă.

Pentru acest tutorial am folosit Dr.Fone – iOS Screen Recorder, o aplicație ce este disponibilă atât pentru PC, cât și direct pentru iPhone. Indiferent de varianta pentru care optați, Dr.Fone – iOS Screen Recorder este disponibil contra cost sau ca variantă trial. Pentru câteva experimente și pentru a vă lămuri dacă merită banii, puteți folosi fără probleme varianta demo, cu condiția să tolerați filigranul din mijlocul ecranul. Varianta de desktop a aplicației, pe care am utilizat-o pentru acest tutorial, poate fi descărcată de la această adresă. În cazul în care vă încântă să realizați același proces de a înregistra o sesiune de gaming pe iPhone departe de computer, puteți folosi varianta de iOS a aplicației. Aceasta din urmă poate fi descărcată de aici.

După ce ați descărcat Dr.Fone iOS Screen Recorder de pe site-ul producătorului, aplicația se instalează fără vreun proces special și fără a vă obliga să fiți foarte atenți să debifați vreun toolbar sau alt progrămel inutil. În momentul în care ați intrat prima oară în aplicație și, printr-un click pe Evaluate, ați menționat că vreți să o testați, accesați secțiunea More Tools din stânga. Dați dublu click pe iOS Screen Recorder pentru a inițializa descărcarea modului respectiv. Pentru a înregistra o sesiune de gaming pe iPhone sau iPad, acesta e instrumentul de care aveți nevoie.

În funcție de conexiunea voastră la internet, nu ar trebui să dureze mai mult de câteva momente până când iOS Screen Recorder figurează ca fiind disponibil. După ce ați dat dublu click pe el pentru a-l porni, cu noua fereastră în fața ochilor, faceți un gest de swipe de jos în sus pe ecranul iPhone-ului pentru a accesa Control Center. Deoarece Dr. Fone – iOS Screen Recorder funcționează precum un server AirPlay, din Control Center trebuie să accesați secțiunea Air Play și să optați pentru oglindirea ecranului folosind serverul Dr. Fone. În doar câteva secunde, similar cu imaginea de mai sus, tot ce faceți pe telefon sau tabletă ar trebui să se vadă pe PC, în fereastra aplicației iOS Screen Recorder.

Pentru a înregistra o sesiune de gaming prin acest utilitar sau pentru a crea un tutorial, după activarea AirPlay, poziționați cursorul pe fereastra de navigare, apăsați pe Record și, când v-ați decis că este suficient, apăsați pe Stop. Filmul se va salva automat în MP3, fără vreo intervenție suplimentară din partea voastră, iar directorul gazdă va fi afișat pe ecran. Dacă vreți să vă faceți o idee vizavi e calitatea conținutului generat, vizionați clipul de mai jos urcat de mine pe YouTube.

În altă ordine de idei, colecția completă de aplicații Dr. Fone a celor de la Wondershare, este ideală pentru o varietate foarte mare de scenarii, începând cu recuperarea de date de pe un iPhone care nu mai este într-o stare foarte bună fizic și refuză să mai fie recunoscut de iTunes. Include până și instrumente dedicate pentru transferul, backup-ul și restaurarea conversațiilor și fișierelor transmise prin WhatsApp, Viber sau Kik. Pe lângă aplicații de tip Android sau iOS Screen Recorder, Dr. Fone vă ajută să vă ștergeți toate datele de pe mobil pentru a preveni recuperarea lor în orice condiții.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele