31 oct. 2016 | 10:19

Un hoverboard a explodat și a incendiat o casă de un milion de dolari

ACTUALITATE
Un hoverboard a explodat și a incendiat o casă de un milion de dolari

Anul trecut, foarte mulți copii își doreau un hoverboard, iar aceste gadgeturi au devenit foarte populare, până când a ieșit la iveală că foarte multe dintre ele au abilitatea de a exploda inadvertent. 

În fiecare an se lansează câte un gadget care reinventează roata în materie de divertisment și utilitate. 2015 a fost anul în care mijloacele de transport electric au devenit accesibile prin intermediul așa numitelor hoverboard-uri. Acestea erau o referință către Back to the Future, deși nu pluteau la câțiva centimetri deasupra pământului, ci doar mergeau pe două roți și reușeau să vă țină în picioare prin intermediul unor serii de senzori.

Din păcate, similar cu ceea ce s-a întâmplat cu Galaxy Note 7, au apărut tot mai multe dovezi online că hoverboard-urile explodează, fie din cauza bateriilor, fie din cauza procedurilor de producție defectuoase. În final, Amazon, unul dintre cei mai populari comercianți la nivel global, a decis să le clasifice ca fiind periculoase și să întrerupă comercializarea lor.

Mai mult decât atât, la scurt timp după ce nu a mai vândut doritorilor câte un hoverboard, Amazon a inițat și o politică de returnare a banilor, în speranța că prin aceste măsuri va preveni alte dezastre.

Se pare însă că acele gesturi nu au fost suficiente, iar o familie din Nashville, SUA a dat în judecată Amazon deoarece, un hoverboard care a explodat s-a reflectat într-un incendiu de proporții ce i-a lăsat fără casa lor de un milion de dolari.

Deși legătura cu Amazon nu este foarte evidentă, având în vedere că nu compania americană a produs gadgetul defectuos, Steve Anderson, avocatul care reprezintă familia în acest proces, a venit cu un argument interesant. ,,Famila Fox susține că Amazon și subsidiarii săi au avut informații legate de pericolele derivate din utilizarea acestui produs cu mult înainte de incendiul din 9 ianuarie. Iar pe lângă asta, au primit numeroase notificări. Ar fi trebuit să știe că produsul era prezentat într-o lumină falsă la ei pe site.

Rămâne să vedem cum va evolua acest proces, dar dacă Amazon va ieși vinovat, precedentul va fi unul foarte costisitor pentru gigantul în comerț online.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele