13 sept. 2016 | 14:20

Google aduce dinozaurii la viață și te lasă să ”înoți” printre ei [VIDEO]

VIDEO
Google aduce dinozaurii la viață și te lasă să ”înoți” printre ei [VIDEO]

Google îți dă posibilitatea să înoți cu un Rhomaleosaurus și să admiri gigantul de 13 metri, Giraffatitan.

Mulțumită Google, diverse muzee și alte insitutții culturale din întreaga lume își pot deschide acum arhivele pentru oricine nu are posibilitatea de a vedea în persoană exponatele.

Aplicația Art and Culture aduce laolaltă colecții de fotografii, de realitate virtuală și elemente de Street View din peste 1000 de muzee, oferind acces la opere de artă celebre sau la creaturi ce au populat planeta acum milioane de ani.

Începând de acum, Google și-a extins colecția și include mii de colecții ale muzeelor naturii, oferind posibilitatea celor interesați de a merge sau înota alături de dinozauri, dar și de a învăța mai multe despre o astfel de perioadă a istoriei Pământului.

Google a creat un parteneriat alături de peste 50 de muzee de istorie naturală și oferă acum acces la mai bine de 150 de povești interactive. De asemenea, puteți accesa peste 300.000 de fotografii și videoclipuri, dar puteți lua parte și la unul dintre cele peste 30 de tururi virtuale pregătite de Google, potrivit Digital Trends.

La Muzeul de Istorie Naturală din Londa, spre exemplu, Rhomaleosaurus, un prădător cunoscut și ca ”T-Rex al oceanelor”, poate fi analizat la 360 de grade, așa cum poate fi analizat și Giraffatitan, dinozaurul berlinez cu o înălțime de 13 metri.

În cadrul tururilor virtuale puteți afla mai multe și despre istoria evoluției; veți fi plimbați prin spațiu pentru a înțelege originile sistemului solar, dar veți urmări și apariția și decăderea lumilor preistorice.

”Zidul Biodiversității” de la Muzeul Natural de Istorie din Berlin, cu dimensiuni impresionante, de 12×4 metri, este gazda a peste 3000 de specii de animale, dar vine și cu diverse explicații. Astfel, puteți afla de ce zebrele au dungi, dar și de ce păunii au pene atât de colorate, dar nu pot zbura.

Tot ce aveți nevoie pentru a explora aceste noi colecții este un PC, sau un smartphone ce rulează Android sau iOS. O experiență completă, însă, este posibilă cu ajutorul Google Cardboard.

Autor: George Stanciu