22 aug. 2016 | 17:19

Cele mai bune telefoane din 2016, înainte de lansarea iPhone 7

Ghidul cumpărătorului
Cele mai bune telefoane din 2016, înainte de lansarea iPhone 7

Având în vedere că lansarea noului iPhone 7 se apropie, vom enumera câteva dintre cele mai bune telefoane mobile din 2016.

Anul 2016 a fost unul foarte interesant pentru cei care au urmărit evenimentele de pe piața telefoanelor mobile. Samsung a început să acorde o importanță din ce în ce mai mare modelelor Edge, lansând primul Note disponibil exclusiv într-o asemenea versiune, Apple a revenit (temporar) la ecranele de 4 inci, prin introducerea iPhone SE, Huawei a devenit un jucător și mai important în sectorul high-end odată cu lansarea P9, iar LG a lansat primul flagship modular.

Însă acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune telefoane din 2016. Lista completă cu dispozitivele noastre preferate este disponibilă mai jos.

Cele mai bune telefoane din 2016 – Samsung Galaxy Note 7

Începem lista cu cel mai nou vârf de gamă lansat de coreeni. Samsung Galaxy Note 7 beneficiază de un display Super AMOLED de 5,7 inci, cu o rezoluție QHD. De partea de procesare se ocupă un procesor Qualcomm Snapdragon 820, care funcționează alături de 4GB RAM și același Android 6.0.1 Marshmallow pe care îl vedeți pe majoritatea terminalelor de top la ora actuală.

Însă americanii vor fi singurii care vor beneficia de procesorul Qualcomm. România și celelalte piețe vor primi versiunea dotată cu procesorul octa-core Exynos 8890. Telefonul include 64GB pentru stocarea datelor și este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune telefoane disponibile în acest moment pe piață. Îl puteți precomanda AICI.

Samsung Galaxy Note 7 (12)

Apple iPhone SE

iPhone 6 și 6 Plus au reprezentat un pas uriaș înainte pentru cei de la Apple, aceste două telefoane generând vânzări de miliarde de dolari pentru compania din Cupertino. Prin implementarea unor ecrane mai mari decât pe modelele precedente, Apple, probabil pentru prima oară în istoria sa, s-a adaptat unui trend pornit de către marii rivali de la Samsung. În același timp, însă, au existat foarte mulți clienți care au refuzat să facă pasul către ecranul de 4,7 inci, considerând că unul de 4 inci este suficient de mare pentru un telefon mobil.

Aceștia sunt, probabil, oamenii cei mai entuziasmați în legătură cu telefonul prezentat de Apple în acest an. iPhone SE vine cu ecran cu o diagonală de 4 inci și include capacități de plată wireless (sau NFC) iar camera poate face fotografii și filme în rezoluții 4K, dar și filme la rezoluții full HD la 60 fps. De asemenea aparatul poate filma în slow-motion, la 240 de cadre pe secundă.

Design-ul este, în mod surprinzător, asemănător cu iPhone 5S și nu cu iPhone 6, contrar speculațiilor anterioare. De asemenea, aparatul are un ecran de 4 inci cu rezoluție 1136×640, care ascunde sub el un procesor Apple A9 64-bit, 2GB RAM și un spațiu de stocare de 16 sau 64GB. Telefonul poate fi achiziționat de AICI.

iPhone SE

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge vine cu un display ceva mai mare decât versiunea standard, de 5,5 inch, dar cu aceeași rezoluție. Pe partea de procesare, românii vor avea acces la modelele cu procesoare Exynos 8890, cu opt nuclee. Procesorul funcționează în paralel cu 4GB RAM, iar versiunea de bază va avea 32GB RAM. Camerele foto sunt de 5, respectiv 12MP, cei de la Samsung renunțând la senzorul de 16MP, pentru unul de rezoluție mai mică, dar considerabil mai bună, în special în condiții de lumină scăzută. Samsung Galaxy S7 Edge are o baterie de 3.600 mAh, senzorul de amprente este acolo unde a fost și anul trecut, iar slotul pentru card microSD a fost introdus din nou. Îl puteți cumpăra de AICI.

galaxy-s7-edge-feature ecran problema

Cele mai bune telefoane din 2016 – HTC 10

HTC 10 are un display Super LCD 5 de 5,2 inch cu rezoluție QHD. Este motorizat de un procesor Snapdragon 820 și 4GB RAM. Spațiul de stocare este de 32GB și există posbilitatea de a crește spațiul printr-un card microSD. HTC are un acumulator de 3.000 mAh care ar trebui să reziste două zile fără probleme, senzor de amprentă și difuzoare stereo. Camerele foto sunt de 12, respectiv 5MP, iar ambele dispun de stabilizare optică și cea principală este de tip Ultrapixel.

HTC 10 știe să redea sunet HiRes, iar pachetul include o pereche de căști compatibile, iar încărcarea rapidă se face printr-un încărcător special de la Qualcomm care asigură că smartphone-ul este mereu la o temperatură optimă. Telefonul rulează Android 6.0, iar HTC a redus considerabil din bloatware.

Smartphone-ul nu rezistă la scufundare, dar rezistă fără probleme la stropire, dar și la temperaturi foarte scăzute (de până la -20 de grade Celsius) sau foarte ridicate (de maximum 60 de grade Celsius). Îl găsiți AICI.

HTC 10 (14)

Huawei P9 Plus

P9 Plus are un display de 5,5 inch și o configurație similară. E foarte compact, fiind cu 5,9 mm mai scurt decât un iPhone 6S Plus și cu 2,7 mm mai îngust. Bateria pe modelul P9 Plus are 3,400 mAh, pentru a oferi rezultate cel puțin la fel de bune ca modelul standard (14 ore de redare video, 9 ore de browsing 4G). Huawei P9 Plus are și difuzoare stereo, dar și o cameră de selfie-uri de 8MP cu apertură mai mare, adică f1.9. De asemenea, vine și cu Press Touch, adică display-ul este sensibil la presiune, oferind diverse opțiuni la apăsarea mai puternică. Funcționalitatea Press Touch este echivalentă cu cea Force Touch, de la Apple. Telefonul mai dispune și de un senzor infraroșu capabil să înlocuiască telecomenzile din casă și se găsește AICI.

Huawei P9 Plus

OnePlus 3

OnePlus 3 este, din toate punctele de vedere, un smartphone high-end. Este construit în jurul unui display full HD de 5,5 inch și a unui corp metalic unibody. Are un procesor Snapdragon 820 și 6GB memorie RAM, mai mult decât toate vârfurile de gamă lansate de companiile mari anul acesta. Are 64GB spațiu de stocare, dar nu dispune de un slot pentru card microSD, iar camerele foto sunt de 13, respectiv 8MP. Bateria este de 3.000 mAh și se încarcă prin intermediul unui cablu cu mufă USB C, iar la baza ecranului există un buton capacitiv de ”Home” care incorporează și un senzor pentru amprente.

În afară de display – care a ajuns la QHD la (aproape) toate vârfurile de gamă de anul acesta – toate specificațiile OnePlus 3 sunt la nivelul unui high-end desăvârșit. Cel puțin pe hârtie. Telefonul se găsește la un preț foarte bun AICI.

OnePlus 3

LG G5

LG G5 a fost lansat în cadrul MWC 2016 și noi l-am numit primul smartphone modular disponibil la scară largă. Combinația dintre procesorul Snapdragon 820, cei 4GB memorie RAM și un panou capacitiv foarte bine optimizat, oferă o experiență fără cusur. Navigarea în meniu se face foarte rapid, la fel și schimbul între aplicații, iar despre browsing și redarea conținutului multimedia nici nu are rost să mai vorbim.

Camera de 16MP face fotografii excelente atât la lumină, cât și la întuneric. Rezultatele nu sunt la fel de bune precum cele obținute de Samsung S7, dar LG G5 vine cu una dintre cele mai bune camere disponibile la momentul actual pe piață, mai bună decât cea de pe iPhone 6S. Focalizarea e rapidă și declanșarea instantă, iar noaptea pozele ies luminoase, chiar dacă nivelul de zgomot este sesizabil. LG G5 este disponibil la un preț avantajos AICI.

LG G5 vanzari restructurari