19 aug. 2016 | 07:08

Samsung Galaxy Note 7: la cât costă, trebuia să se zgârie mai greu

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 7: la cât costă, trebuia să se zgârie mai greu

Samsung Galaxy Note 7 a generat deja liste semnificative de precomenzi, dar se pare că nivelul său de anduranță nu-l recomandă celor ce nu sunt foarte grijulii.

Aproape în fiecare an, cei de la Corning fac un anunț legat de o nouă iterație de Gorilla Glass și noua iterație este mai rezistentă decât precedenta. Excepția de la regulă este versiunea numărul 5 implementă în Note 7. În cazul acesteia din urmă, s-a pus accentul pe rezistență la spargere sau crăpare, mai mult decât pe zgâriere.

Asta înseamnă că, în cazul în care vă dați telefonul de pământ, acesta ar trebui să nu cedeze acelui volum de presiune și, la final, să vă oblige să schimbați ecranul smartphone-ului la un preț fabulos. Personal, aș fi preferat să nu se poată zgâria, decât sparge, deoarece cu zgârieturile te simți obligat să trăiești. Ar fi ciudat să-ți înlocuiești ecranul de la câteva semne care se văd pe display dintr-un anumit unghi.

Cum se întâmplă la scurt timp după ce un terminal scump ajunge în magazine, acesta este supus unor teste de anduranță. În cazul Samsung Galazy Note 7, responsabilitatea se pare că a căzut pe umerii lui JerryRigEverything, un utilizator de YouTube care a avut mai multe instrumente pentru a testa rezistența la zgârieturi a actualului vârf de gamă sud coreean.

După cum se poate vedea în clipul de mai sus, concluzia testului a fost îngrijorătoare, mai ales pentru un telefon cu un preț de aproape 4000 lei nesubvenționat. Galaxy Note 7 se zgârie destul de ușor, fiind suficientă o șurubelniță al cărei vârf are doar nota 3 pe scara de rezistență Mohs. Ca termen de comparație, este suficient să nu vă întoarceți foarte mult în timp, Galaxy S7 Edge, telefonul lansat în luna aprilie a acestui an cedând unei presiuni de note 5 scara Mohs.

În altă ordine de idei, astfel de teste nu reflectă sub nici o formă faptul că Samsung Galaxy Note 7 este un telefon rău, ci doar că ar fi bine să fiți extra grijulii după achiziție și să nu amânați foarte mult investiția într-o folie de protecție, preferabil de sticlă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele