28 iul. 2016 | 15:32

Procesul agresiv de upgrade la Windows 10 are consecințe pentru Microsoft

ACTUALITATE
Procesul agresiv de upgrade la Windows 10 are consecințe pentru Microsoft

Ar fi fost ideal ca cei de la Microsoft să nu-și forțeze atât de mult utilizatorii să migreze la Windows 10. Era evident că practicile agresive se vor reflecta la un moment dat într-un proces costisitor împotriva gigantului din Redmond.

Este aproape imposibil ca în ultimul an să nu fi interacționat cu un prieten care să nu fie frustrat de practicile agresive de upgrade ale Microsoft în privința Windows 10. La nivel global, dezbaterile pe marginea acestui subiect au fost foarte aprinse și, în mod inevitabil, unele dintre ele au ajuns să se reflecte în înfățișări la tribunal.

În urmă cu aproximativ o lună, am detaliat primul proces împotriva Microsoft ce trata în mod direct sistemul de upgrade pe care compania l-a folosit pentru a vă invita să treceți de la Windows 7 și 8.1 la Windows 10. La momentul respectiv era vorba de o doamnă a cărei afacere a avut de suferit în momentul în care PC-ul ei a migrat în mod automat la Windows 10, mișcându-se mult mai lent și fiind afectat de o serie stufoasă de probleme. Partea amuzantă este că deși Microsoft a negat că ar fi de vină în vreun fel, tot au plătit 10.000 de dolari doamnei din California.

De această dată, situația ia amploare și nici măcar nu se mai rezumă la cazuri doar din SUA. Trei bărbați au dat în judecată săptămâna trecută într-un tribunal din Florida compania americană pe motivul că notificările foarte dese cu Get Windows 10 încalcă legile de promovare corectă, fiind de fapt niște reclame nesolicitate în format electronic. De asemenea, ar avea potențialul de a fi încălcat regulile Federal Trade Commission cu privire la practici incorecte și înșelătoare.

În Haifa, Israel, un alt proces îi aduce pe cei de la Microsoft la masa pârâților, pe motiv că Windows 10 a fost instalat pe computerele utilizatorilor fără acordul sau știința lor. Ambele cazuri speră să se reflecte în procese de clasă ce ar urma să fie foarte costisitoare pentru compania condusă de Satya Nadella.

,,Credem că afirmațiile reclamanților sunt fără merit și suntem siguri că vom avea parte de succes în tribunal.” De partea cealaltă a baricadei, oficialii Microsoft insistă pe faptul că upgrade-ul a fost opțional și a existat în permanență posibilitatea revenirii la versiunea anterioară de Windows.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele