22 iul. 2016 | 06:51

Cu o nouă carcasă, Snowden îți arată dacă iPhone-ul îți este spionat

ACTUALITATE
Cu o nouă carcasă, Snowden îți arată dacă iPhone-ul îți este spionat

Devenit un individ foarte popular, de când a dezvălui modul în care ne spionează statul american, Eduard Snowden s-a apucat acum de accesorii anti-spionaj pentru iPhone.

Au trecut deja câțiva ani de când faimosul Snowden a furat și publicat online o serie foarte stufoasă de documente ce detaliu programul de spionaj al NSA. La momentul respectiv am aflat că Statele Unite au instrumentele necesare și profită constant de ele pentru a spiona persoane obișnuite și personalități politice din foarte multe colțuri ale lumii, nu doar din SUA.

Deși Snowden se află în Rusia de mult timp și nu poate părăsi Moscova, se pare că a avut timp să colaboreze cu hackerul hardware Andrew ”Bunnie” Huang pentru a crea gadgetul de mai sus. Detaliile acestei carcase de iPhone vor fi făcute publice în scurt timp la conferința MIT Media Lab.

Aceasta este o carcasă de iPhone care, cu toate că nu s-a materializat momentan într-un produs de serie, are abilitatea de a monitoriza activitatea componentelor electronice din interiorul unui iPhone, pentru a dezvălui utilizatorului dacă este spionat.

Principiul de funcționare nici măcar nu este unul foarte complex. Acesta se ancorează prin tăvița de SIM a aparatului la componentele radio din interior, inclusiv Wi-Fi, date celulare sau GPS și vă arată printr-o serie de mesaje simple dacă ele funcționează fără nici un fel de intervenție din partea voastră, chiar și atunci când au fost dezactivate din meniu. Astfel, veți putea vedea dacă ați dezactivat monitorizarea locației, de exemplu, iar aparatul continuă să o transmită către terți.

,,Am vrut să oferim o asigurare pe care să-ți poți paria viața că telefonul tău are componentele radio dezactivate, că spune că sunt dezactivate.” Înainte că un astfel de aparat să ajungă în magazine, trebuie întâi să treacă de pe hârtie într-un format de prototip și să obțină finanțare pentru partea de producție. Rămâne să vedem dacă este suficient de fiabil încât să treacă prin aceste procese.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele