11 iul. 2016 | 13:41

Sharp Aquos 507SH ne arată că proiectul Android One nu a murit

ACTUALITATE
Sharp Aquos 507SH ne arată că proiectul Android One nu a murit

În urmă cu câțiva ani, cei de la Google anunțau proiectul Android One de realizare a unor smartphone-uri bune și accesibile. Din păcate, Sharp Aquos 507SH este primul astfel de aparat după mult timp.

În speranța că vor obține dominația pieței de telefoane și în țări aflate în curs de dezvoltare, cei de la Google au detaliat în urmă cu ceva timp o inițiativă foarte interesantă. Aceasta purta numele de Android One și se manifesta prin parteneriate cu mai multe companii producătoare de smartphone-uri. Acestea urmau să lanseze gadgeturi la prețuri atractive, iar Google se asigura că respectivele dispozitive vor funcționa în condiții optime și vor beneficia de actualizări software regulate. Dintr-un punct de vedere, proiectul este foarte similar cu Nexus, doar că include aparate entry-level.

Prima piață în care proiectul Android One și-a făcut simțită prezența a fost India, unde foarte mulți oameni săraci nu au acces la internet și telefoane mobile. Se pare însă că și în Japonia există o piață potențială pentru smartphone-uri accesibile. În orice alte circumstanțe, ar fi un pic ciudat să vedem un Android One de la Sharp.

Ilustrat în imaginea de mai sus este primul Android One produs de cei de la Sharp, cu denumirea de Aquos 507SH. Fiind vorba de un telefon menit din start să fie accesibil, nu vă așteptați la configurație hardware de top. Smartphone-ul este construit în jurul unui panou HD de 5 inci de tip IGZO ce este protejat de zgârieturi printr-un strat de Corning Gorilla Glass 4.

La interior, noul Sharp Aquos 507SH folosește un Snapdragon 617 de la Qualcomm, 2GB RAM și o memorie internă de 16GB, expandabilă prin intermediul unor carduri microSD până la 200GB. Camera principală este de 13 megapixeli, cea frontală este de 5 megapixeli, iar acumulatorul intern are 3010 mAh. Din câte se pare, vine la pachet și cu un anumit grad de rezistență la intemperii, fiind certificat cu IP55 și IP58, deși nu se cunosc foarte multe detalii pe acest front. Rămâne acum să vedem dacă va părăsi Japonia.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele