16 iun. 2016 | 14:44

Nanit este o cameră inteligentă care monitorizează somnul bebelușului

VIDEO ACTUALITATE

Este destul de greu să reinventezi funcționalitatea aferentă unei camere de supraveghere, dar noul sistem intitulat Nanit s-ar putea să vă uimească.

În cazul în care erați în căutare unui sistem avansat prin care să supravegheați copilul de la distanță, o companie ce se autodescrie ca fiind ,,Tesla of baby monitors”, are în portofoliu o soluție interesantă.

Nanit, un derivat al termenului nani utilizat pentru definirea somnului la bebeluși, este un nou gadget ce este menit a fi instalat deasupra pătuțului de la copil, similar ca amplasament și poziție cu capul unui duș. De acolo, folosind o cameră infraroșu și un senzor de mișcare orientat către saltea, Nanit reușește să vă ofere un amalgam de informații suplimentare, vizavi de calitatea somnului micuțului, la care nu ați avea acces altfel. În cazul celui mai mic zgomot sau dovadă de mișcare, veți avea parte de o notificare pe mobil.

Cu o simplă atingere, vă aflați în aplicația de mobil și puteți vedea dacă este sau nu nevoie să vă deplasați până la pătuț. În plus, scăpați de stresul că fiecare zgomot pe care îl auziți prin casă are legătură cu copilul vostru. Este foarte probabil ca de-a lungul anilor să fi intrat în camera bebelușului, riscând să-l treziți, iar cu Nanit nu va mai fi cazul.

Aparent, fără nici un senzor suplimentar sau contact direct cu pielea copilului, dispozitivul vă poate oferi și detalii legate de calitatea somnului acestuia, dar momentan nu este foarte clară tehnologia folosită pentru asta. În principiu, s-ar putea baza pe modificări discrete în nivelul de zgomot din atmosferă combinate cu mișcările copilului. Pentru ca pachetul să fie complet, același gadget compact, include o sursă de lumină discretă pentru noapte și un difuzor încărcat cu zgomote din natură. Poate genera zgomot neutru – white noise și are în interior senzori de temperatură și umiditate.

Primele exemplare de Nanit vor fi livrate în această toamnă la un preț de 350 de dolari, iar dacă vă grăbiți să faceți precomandă, veți beneficia de un discout semnificativ.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele