18 mai 2016 | 15:32

Telefoanele Nokia ar putea rula Android în curând

ACTUALITATE
Telefoanele Nokia ar putea rula Android în curând

Telefoanele cu brandul Nokia ar putea beneficia de Android în curând.

În cazul în care nu ați aflat încă, Microsoft a decis că este timpul potrivit pentru a vinde afacerea cu telefoane mobile standard. Cumpărătorii sunt compania chinezească FIH Mobile, un subsidiar al celor de la Foxconn, și HMD Global.

Ceea ce probabil nu știți este că afacerea a inclus și brandul Nokia, alături de o fabrică din Hanoi. În anul 2013, finlandezii de la Nokia încheiau un contract cu Microsoft în urma căruia divizia de mobile plus alte 8.500 de patente au fost transferate către gigantul din Redmond. De asemenea, acesta primea dreptul exclusiv de a se folosi de brandul Nokia pe telefoane până în acest an. Despre planurile companiei s-a vorbit mult în ultimele luni de zile, însă nici până acum nu putem ști cu exactitate ce se va întâmpla cu Nokia în viitorul apropiat.

Ce este clar, însă, este că HMD are planuri mari pentru Nokia în curând. În condițiile în care vrea să creeze o nouă generație de dispozitive competitive, HMD se pare că va apela la sistemul de operare dezvoltat de Google. Astfel, telefoanele și tabletele Nokia cu Android par mai aproape ca niciodată. Conform publicației The Next Web, HMD are de gând să investească în jur de 500 de milioane de dolari în următorii 3 ani de zile pentru a populariza terminalele.

Publicația menționată mai devreme sugerează că tranzacția le va permite celor de la Microsoft să se concentreze asupra dispozitivelor cu Windows 10. În curând, compania din Redmond ar putea lansa zvonitul Surface Phone, care va avea  o serie de specificații excepționale. Lista de componente a acestuia ar include un impresionant procesor Snapdragon 830 și nu mai puțin de 8GB RAM. Nu este prima oară când se sugerează că un terminal ar putea avea o cantitatea atât de mare de memorie, Samsung Galaxy Note 6 fiind subiectul unor zvonuri similare.

Informația, după cum indică Pocket-lint, se bazează pe o listă de procesoare compatibile cu Windows 10, găsită de către Forbes.