Oculus Rift demontat elucidează o parte dintre misterele VR
La scurt timp după lansarea oficială a Oculus Rift, era inevitabil ca respectivul gadget să nu treacă printre mâinile creative ale celor de la iFixit.
Unul dintre primele kituri de realitate virtuală comerciale, destinate utilizatorilor obișnuiți, este Oculus Rift. Respectiv kit VR a trecut prin mai multe iterații în ultimii ani, iar produsul care a ajuns la utilizatori are foarte puține în comun cu prototipul pe care l-am văzut pentru prima oară în urmă cu aproximativ 3-4 ani.
Trecând însă peste informațiile de context, foarte mulți internauți erau curioși ce se ascunde în carcasa de plastic a unui Oculus Rift și, mai ales, cât este de dificil de reparat. Răspunsul la aceste întrebări a ajuns online în urmă cu mai puțin de 24 de ore prin intermediul celor de la iFixit.
Concluzia finală este că versiunea de producție a kitului VR este într-adevăr un pic mai dificil de reparat decât variantele DK – Development’s Kit. Pe de altă parte, este mult mai ușor de dezasamblat în confortul căminului decât majoritatea gadgeturilor moderne. În plus, dacă aveți o problemă relativ simplă, precum defectarea uneia dintre căști, nu ar trebui să întâmpinați dificultăți majore în a o schimba fără emoții.
Un alt aspect interesant derivat din demontarea kitului Oculus Rift a avut legătură cu modul în care acesta funcționează pentru a oferi utilizatorilor o experiență de realitate virtuală autentică. Abia acum înțelegem de exemplu care este motivul din spatele formei foarte ciudate a lentilelor – formă evidentă și în imaginea de mai sus. Din câte se pare, acel design neobișnuit are legătură în egală măsură cu sporirerea sentimentului de imersiune, cât și cu ameliorarea oboselii ochilor. Un set de arcuri bine plasate în cataramă are un rol important în sporirea semnificativă a nivelului de confort în momentul în care vă puneți kitul pe ochi și îl dați jos.