16 mart. 2016 | 07:15

Care Galaxy S7 e mai rapid – Snapdragon 820 vs Exynos 8890

ACTUALITATE
Care Galaxy S7 e mai rapid - Snapdragon 820 vs Exynos 8890

Cu ocazia lansării Galaxy S7, Samsung a păstrat tradiția de a-și lansa vârful de gamă în două variante de procesare pentru diferite colțuri ale globului, cu Snapdragon și Exynos. 

La scurt timp după lansarea iPhone 6S, mai mulți internauți au observat că, în funcție de țara din care îl achiziționați, s-ar putea să puneți mâna pe un model cu procesor Apple produs de TSMC sau Samsung. În teorie, nu ar fi fost nici o problemă acest mic detaliu, dacă nu ar fi apărut imediat rapoarte cum că un iPhone 6S cu SoC TSMC are o autonomie mai mare.

Experiența de acum șase luni cu iPhone-ul 6S se repetă deja de câțiva ani când vine vorba de terminalele de top ale Samsung, iar 2016 nu reprezintă nici pe departea o excepție de la regulă. Din moment ce puteți cumpăra un Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge cu un procesor Qualcomm Snapdragon 820 sau Samsung Exynos 8890, foarte mulți au fost curioși dacă nu cumva unul dintre ele este mai rapid decât celălalt. În contextul în care prețul pentru toate modele de S7 sau S7 Edge este aproape identic de oriunde l-ați cumpăra, vă dați seama că este o constatate destul de frustrantă să afli că smartphone-ul tău din România este mai slab decât telefonul identic al vărului din Italia.

Inițial s-a crezut că Galaxy S7 dotat cu procesor Snapdragon 820 este mai rapid decât fratele său cu Exynos. Această informație fusese publicată înainte de lansarea efetivă a terminalelor. După ce telefoanele au ajuns la utilizatori de pe întregul mapamond și mulți dintre ei au reușit să pună mâna pe ambele versiuni, realitatea se pare că este exact invers. Conform clipurilor atașate, se poate observa un avantaj semnificativ în cazul telefonul cu Exynos 8890. Sub nici o formă nu se poate spune că Snapdragon 820 este un procesor slab, dar prin intermediul unor optimizări este cât se poate de evident că a ieșit în spatele SoC-ului creat de Samsung.

În altă ordine de idei, este aproape imposibil să observați o diferență de performanță în scenariile de utilizare de zi cu zi, dar ar fi fost ideal ca aceasta să nu existe nici în benchmark-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele