08 mart. 2016 | 14:04

Cum poți trece de un cititor de amprente cu o foaie imprimată

ACTUALITATE
Cum poți trece de un cititor de amprente cu o foaie imprimată

Majoritatea smartphone-urilor recente integrează tehnologii avansate pentru prevenirea accesului neautorizat, se pare însă că prezența unui cititor de amprente nu este cea mai avansată dintre ele.

[related]

Având în vedere că nu poți ghici o amprentă, foarte mulți le consideră infailibile și le preferă în defavoarea codurilor clasice de deblocare din 4 sau mai multe cifre și litere. În realitate, cu un pic de efort și instrumentele potrivite, nici o metodă de prevenire a accesului la un telefon nu este perfectă.

Un grup de cercători au analizat mai multe metode prin care pot păcăli un cititor de amprente prezent într-un smartphone și, după mai multe experimente, au publicat un raport preluat de Cult of Mac. Se poate spune că soluția găsită nu este una foarte simplă, dar dacă cineva și-a făcut un scop în viață din a câștiga acces la informațiile voastre, nu este nici foarte complicată. Ingredientul secret este cerneala conductivă.

Se pornește cu o fotografie de rezoluție înaltă a degetului proprietarului telefonului. Ulterior, la scară, respectiva imagine poate fi listată cu cerneală conductivă la o imprimantă clasică cu jet de cerneală. Rezultatul final este postat în fața unui cititor de amprentă integrat în mai multe smartphone-uri, iar randamentul este unul uimitor.

,,Am înregistrat degetul arătător de la mâna stângă a unuia dintre autorii studiului și am folosit o imagine 2D printată a aceluiași deget pentru a debloca telefoane ce se bazează pe un cititor de amprentă. Am încercat mai multe degete ale unor subiecți diferiți și toate pofi ocolite în cazul celor două telefoane de test.” Astfel au concluzionat cercetătorii de la Michigan State University rezultatele studiului.

Pentru a-și demonstra conceptul, cercetătorii au folosit terminale de la Samsung și Huawei. Deși creațiile chinezilor s-au dovedit a fi un pic mai deștepte decât cele ale sud coreenilor, în final, toate s-au dat bătute în fața metodei cu foaia listată la imprimantă folosind cerneală conductivă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele