15 feb. 2016 | 13:18

Rușii au creat primele drone compacte cu rachete anti-tanc

VIDEO
Rușii au creat primele drone compacte cu rachete anti-tanc

În cazul în care trăiați cu impresia că dronele de mici dimensiuni sunt prea pașnice, o companie rusească a detaliat primul model dotat cu rachete anti-tanc.

Spre deosebire de UAV-urile de mari dimensiuni, care sunt foarte apropiate de dimensiunea unui avion mai micuț, doar că fără pilot, noua creație demonstrată în urmă cu câteva zile în Rusia, este mult mai apropiată estetic de o dronă comercială.

Prima dronă cu un lansator de rachete anti-tanc, pe care o puteți vedea în toată splendoarea sa în clipul de mai sus, a fost creată de UIMC – United Instrument Manufacturing Corporation. Acesta din urmă este numele unuia dintre cei mai importanți producători de armament din Rusia. În clip, este ilustrată precizia  cu care se poate deplasa după diverse obiective, fie pentru a le spiona, fie pentru a le spulbera.

În ceea ce privește specificațiile gadgetului, merită să aveți în vedere că drona poate fi controlată de la o distanță maximă de aproximativ 5 kilometri, iar bateria sa este suficientă pentru un zbor de 20 de minute, semnificativ mai mult decât majoritatea dronelor comerciale. Nu se cunosc foarte multe detalii despre lansatorul de rachete anti-tanc de sub dronă, dar sunt șanse foarte mari ca acela să fie deja pe piață ca un produs standalone.

,,Roboții zburători au fost creați pentru a observa obiecte de la distanță, pentru a înregistra conținut video și imagini statice, chiar și termice, pentru a transmite fluxuri video în timp real, pentru a livra diverse pachete la un punct fix și pentru a distruge inamicii pe câmpul de luptă.” Utilitatea acest creații care vor înlocui în timp soldații pe câmpul de luptă a fost sintetizată de către Sergey Skokov, CEO adjunct la UIMC. Rămâne să vedem cât timp va trece până când vor face publice și americanii astfel de demonstrații ostentative.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele