10 feb. 2016 | 06:32

PayPal își sapă singur groapa, de dragul Netflix

ACTUALITATE
PayPal își sapă singur groapa, de dragul Netflix

Cei de la Netflix au devenit din ce în ce mai agresivi când vine vorba de blocarea serviciilor VPN, iar PayPal se pare că este un partener important în această luptă.

Deși v-ați fi așteptat ca odată cu lansarea Netflix Everywhere, compania americană să fie mai relaxată în privința utilizării serviciilor de VPN pentru trecerea peste restricțiile de geolocație, s-a întâmplat exact invers. Din prisma faptului că există diferențe majore între ceea ce puteți vedea în SUA pe Netflix și în România pe același serviciu, la aproximativ același preț, utilizatorii fac tot posibilul să remedieze problema. Se pare însă că americanii consideră orice gest în această direcție ca fiind încălcare de copyright.

Pentru că există foarte multe servicii de VPN a căror campanie de marketing gravitează exclusiv în jurul ocolirii resticțiilor de geolocație, cei de la Netflix încearcă să blocheze utilizatorii care le folosesc pe acelea. Mai mult decât atât, au început să apeleze și la PayPal pentru același scop. De curând, cei de la PayPal au trimis o notificare către operatorii servicilui de VPN canadian UnoTelly prin care îi anunțau că nu vor mai procesa plăți către ei. Motivul a fost cât se poate de clar.

,,Sub lista de termeni și condiții ai PayPal, PayPal poate să refuze să fie folosit pentru trimiterea sau recepția de plăți pentru obiecte care încalcă sau violează orice copyright, trademark, drept la publicitate sau intimitate, sau orice alt drept proprietar sub legile oricărei jurisdicții.” Cu alte cuvinte, PayPal a început să refuze procesarea plăților către un serviciu VPN, deși mai sunt multe alte soluții disponibile online. Mai mult decât atât, UnoTelly a lansat un comunicat prin care își invită utilizatorii să facă plăți direct cu cardul de credit sau debit pe site. Ca urmare, singuri care au de suferit financiar sunt cei de la PayPal, iar pe termen lung aceasta s-ar putea să fie o decizie de business foarte neinspirată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele