01 oct. 2015 | 10:00

Cele mai pretenţioase jocuri de pe PC ajung pe NVIDIA Shield

ACTUALITATE
Cele mai pretenţioase jocuri de pe PC ajung pe NVIDIA Shield

Prin intermediul unui nou serviciu de streaming intitulat GeForce Now vă veţi putea juca cele mai noi jocuri de pe PC pe consolele NVIDIA Shield.

Vasta experienţă a celor de la NVIDIA în dezvoltarea de soluţii de procesare grafică s-a reflectat în urmă cu ceva timp în dezvoltarea serviciului GRID. Acesta din urmă este un nume foarte scurt pentru o fermă de servere menite să preia sarcina de procesare video de pe un sistem sau gadget portabil, să calculeze ce este de calculat şi să transmită rezultatul sub formă de secvenţă video prin streaming. Acelaşi NVIDIA GRID se află şi la baza noului serviciu anunţat recent de gigantul din Santa Clara cu numele de GeForce Now.

Dedicat exclusiv dispozitivelor din familia Shield, indiferent dacă vorbim de consola handheld, tableta sau recent anunţatul Shield TV, GeForce Now vă oferă posibilitatea de a vă juca o colecţie destul de mică, momentan, formată din cele mai noi jocuri pentru PC-uri pretenţios. Puterea de procesare folosită pentru acest serviciu este atât de mare, încât rezoluţia la care vă veţi juca colecţia de jocuri Batman Arkham sau Ultra Street Fighter IV este Full HD 1080p la 60 de cadre pe secundă. În total, la ora actuală, vorbim doar de aproximativ 50 de jocuri, dar perspectivele sunt foarte optimiste vizavi de o creştere foarte rapidă a acestei liste. Până şi Witcher 3 este inclus pe listă.

Serviciul va fi introdus în prima etapă de proapagare doar în SUA, dar cei de la NVIDIA au promis că nu va trece foarte mult timp până va ajunge şi alte colţuri ale mapamondului. Preţul este de 8 dolari pe lună.

În altă ordine de idei, acesta nu este primul serviciu pentru streaming de jocuri cu promisiuni mari în spate. OnLive este doar unul dintre exemplele care a dispărut în eter. Secretul este ca cei de la NVIDIA să investească constant în îmbogăţirea listei de jocuri şi, cu puţin noroc, GeForce Now să devină similar cu Netflix pentru jocuri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele