Australienii au arenă pentru jocuri de realitate virtuală
Amatorii de experienţe virtuale realiste desfăşurate într-un mediu perfect pentru realitate virtuală pot apela la noua arenă Zero Latency din Melbourne, Australia.
Cu paşi repezi, conceptul de realitate virtuală începe să nu mai pară atât de absurd. Soluţii din ce în ce mai accesibile pentru această activitate vor reuşi în doar câţiva ani să devină mainstream. Încercând să dea startul acestui trend de accesibilitate, australienii au creat în Melbourne o arenă perfectă pentru astfel de activităţi.
Cu numele de Zero Latency, acesta este la prima vedere un depozit cu o suprafaţă de 400 de metri pătraţi ce a fost convertit într-un centru de gaming de spaţiu deschis. Printre dotările sale se numără 129 de camere PlayStation Eye montate pe pereţi, în timp ce jucătorii vor folosi kituri de realitate virtuală Oculus Rift DK2, în timp ce în spate vor căra sisteme Alienware Alpha PC menite să livreze conţinut către kitul Oculus. Câteva camere PlayStation Eye vor fi montate şi pe jucători.
Deşi nu sunt publice foarte multe detalii legate de jocurile ce vor putea fi jucate sau locaţiile virtuale ce vor putea fi explorate în această manieră, cel puţin în prima fază se pare că va fi vorba de un FPS. Rezultatul final ar trebui să fie lipsit de latenţă între ceea ce fac în lumea reală şi ceea ce văd şi cu ce interacţionează în lumea virtuală. Cei de la CNET au reuşit să se joace un pic înainte ca locaţia să fie deschisă oficial şi au fost foarte încântaţi de experienţă.
Din păcate, pentru că spaţiul poate să găzduiască simultan doar între 4 şi 6 persoane, cu câteva zile înainte de deschiderea Zero Latency, lista de aşteptare deja include câteva sute de persoane. Preţul pentru o oră de gaming în realitate virtuală e de aproximativ 250 de lei. Rămâne să aşteptăm vreo şase luni pentru a vedea dacă reţeta detaliată mai sus este profitabilă şi, din acel moment, o vom vedea portată în numeroase alte ţări.