10 iul. 2015 | 06:37

Topul celor mai clonate telefoane: iPhone lipsește din listă

ACTUALITATE
Topul celor mai clonate telefoane: iPhone lipsește din listă

Piaţa clonelor de telefoane nu pare să se pondereze prea curând, iar un nou clasament ne arată smartphone-urile care au generat cele mai multe copii.

Dacă aţi fost vreodată tentaţi să vă achiziţionaţi un smartphone la mâna a doua este foarte probabil să vă fi lovit la un moment dat de o clonă de iPhone, Samsung sau alt dispozitiv de top. Există o întreagă industrie menită să genereze gadgeturi foarte similare estetic cu cele originale, dar la un preţ mai mic. Încercând să ne ofere o viziune de ansamblu asupra întregului ecosistem, cei de la AnTuTU au generat şi un clasament cu o ordine surprinzătoare.

Deşi aţi fi tentaţi să credeţi că există multe clone de iPhone în piaţă, v-aţi înşela. Mergând probabil de la premisa că respectivele dispozitive sunt mult mai uşor de identificat pentru că nu rulează o versiune nativă de iOS, se pare că micii chinezii şi-au axat majoritatea atenţiei către gadgeturile cu Android. Din acest motiv, Samsung şi Xiaomi sunt lideri la capitolul surse de inspiraţie pentru aşa numitele fake-uri. În mod evident, acesta nu este un motiv de mândrie pentru nici un producător care pierde bani cu fiecare clonă vândută, dar, în acelaşi timp, nu este nici un trend ce poate fi ignorat.

Asociind nişte valori numerice acestor performanţe, merită să aveţi în vedere faptul că atât Samsung este lider cu 37,3 procente din piaţa de clone. vine din urmă pe poziţia a doua cu 30,96 procente. Deşi Huawei încheie podiumul pe poziţia a treia, cele 3,97 procente confirmă că este vorba de altă ligă. Partea cea mai fascinantă a acestor valori este că pare absurd ca un producător renumit pentru terminale ieftine, precum Xiaomi, să genereze inspiraţie pentru clone.

În cazul în care vreţi să ştiţi de ce aparate să vă feriţi ca potenţiale clone, lista include Xiaomi Mi Note, Redmi Note şi Mi3. şi Galaxy Note 4 sunt cele mai ,,populare” de la Samsung.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele