PlayArena – Does Not Commute amintește de primele jocuri GTA
Does Not Commute este unul dintre cele mai interesante jocuri apărute în ultimul timp pe magazinele online de aplicații.
Rareori îmi este dat să văd jocuri la fel de ciudate precum Does Not Commute. Acesta este o combinație extrem de interesantă între diverse genuri, cu misiuni extrem de simple, dar cu un gameplay remarcabil.
Când am început să joc Does Not Commute, primul lucru care mi-a venit în minte a fost GTA. Deși jocurile se aseamănă doar prin poziționarea camerei, Does Not Commute oferă una dintre cele mai interesante experiențe. Ca în multe alte cazuri, trebuie remarcată creativitate dezvoltatorilor, care au demonstrat cât de multe se pot realiza chiar și cu resurse minime.
În Does Not Commute, scopul este să conduci o mașină către destinația finală. Harta este una relativ mică, cu puține șosele, iar în fața mașinii vei avea în permanență o săgeată care îți va arăta drumul către destinație. De asemenea, acesta va putea fi vizualizat la început, înainte să preiei controlul autovehiculului.
[related]
În acel moment, ți se vor prezenta și scurte descrieri ale situațiilor amuzante în care se află persoanele de la volan. Prima oară, totul pare extrem de ușor. Mașina accelerează automat, singurele lucruri de care trebuie să te ocupi fiind virajele și evitarea diverselor obstacole. În situație în care lovești unul dintre acestea, mașina va începe să ruleze extrem de ușor și vei pierde timp.
La primul nivel vei avea dar 60 de secunde, timp în care va trebui să ajuți 13 șoferi să ajungă la destinație. După prima cursă, însă, șoseaua devine din ce în ce mai aglomerată. Asta deoarece Does Not Commute este un paradox. După ce ajuți un șofer să ajungă la destinație, mașina lui se va regăsi pe traseu în timp ce-l ajuți pe următorul. Astfel, la cel de-al treisprezecelea vei întâlni în același timp pe șosea pe toți ceilalți doisprezece de mai devreme.
De ce ai juca Does Not Commute?
Gameplay-ul este, după cum am spus și mai devreme, punctul forte al acestui joc. Faptul că un joc în care pur și simplu conduci o mașină din punctul A în punctul B devine atât de interesat este un lucru foarte important. Și grafica jocului trebuie menționată, deși una excepțională care să-l plaseze în rândul unor jocuri precum Mortal Kombat X sau The Room.
Dificultatea este unul dintre principalele lucru care contribuie la impresia plăcută pe care ți-o lasă jocul. Dezvoltatorii au găsit combinație perfectă de elemente care adaugă suficient de multă dificultate pentru a face jocul mai interesant. În primul rând, sunt obstacolele. Odată ce mașina lovește unul sau mai multe, aceasta se va mișca mult mai încet. Din moment ce timpul este limitat, un accident poate face însemna diferența dintre succes și eșec în anumite momente.
Pentru a te ajuta, dezvoltatorii au inclus în unele secțiuni cercuri peste care dacă te treci, ți se vor adăuga încă zece secunde. De multe ori, însă, acestea nu se află pe traseul cel mai scurt spre destinație. Astfel, pot apărea situații în care cele zece secunde sunt atât de îndepărtate, încât nu merită efortul de a te deplasa în direcția lor.
De ce ai spune pas?
Sistemul de plăți este singurul dezavantaj al jocului. Does Not Commute este împărțit în mai multe părți. Prima include 13 șoferi. Odată ce termini cu aceasta, vei putea trece la următoare. Problema cu varianta gratis a jocului este că progresul nu ți se va salva.
Astfel, pentru a putea începe direct de la nivelul al doilea sau al treilea, vei fi nevoit să plătești aproape 10 lei. În cazul în care nu ești dispus să faci acest sacrifici financiar, vei fi nevoit să joci din nou de la primul nivel.
Concluzia Does Not Commute
Does Not Commute este printre cele mai bune jocuri pe care am avut ocazia să le testez recent. Aparenta simplitate a jocului lasă loc pentru un gameplay extrem de complex, cu unele momente foarte amuzante, care merită cu siguranță cei 10 lei pe care ar trebui să-i cheltuiți pentru varianta premium.
Does Not Commute poate fi descărcat gratuit de pe Play Store și App Store.