17 iun. 2015 | 09:30

SteelSeries Stratus XL, un controller perfect pentru Windows şi Android

ACTUALITATE
SteelSeries Stratus XL, un controller perfect pentru Windows şi Android

Dacă vă gândeaţi de mult să achiziţionaţi un controller de gaming şi sunteţi posesor de Android, ar fi păcat să nu vă luaţi noul XL.

Rareori se întâmplă ca un producător de gadgeturi să creeze un controller de gaming care să funcţioneze la fel de bine în tandem cu un PC sau cu un smartphone. Vedem de mulţi ani gamepad-uri pentru PS şi XBOX sau PlayStation, dar noul SteelSeries Stratus XL se conectează la fel de bine la un Android prin Bluetooth sau la un computer cu Windows.

Un pic mai mare decât modelul SteelSeries Stratus, noul XL este foarte similar cu lansată în urmă la finalul anului trecut pentru iDevice-uri. Diferenţa semnificativă constă în platformele suportate, dar există şi câteva mici modificări de colorit. Dacă modelul iniţial era foarte similar estetic cu cel de Xbox, noua variantă se axează mai multe pe o combinaţie de portocaliu şi negru. Compania a adăugat de asemenea, pe partea din faţă a controller-ului, două butoane pentru back şi forward.

Cei care îl vor folosi în cea mai mare parte a timpului conectat la un PC se vor bucura de suportul nativ pentru API-ul Microsoft Xinput. Acesta din urmă este responsabil ca jocurile optimizate pentru controller-ul original de Xbox să funcţioneze la fel de bine şi cu SteelSeries Stratus XL. În plus, dacă aveţi un nivel de răbdare sporit, există şi o aplicaţie software pe care o puteţi instala pe computer pentru a personaliza un amalgam de setări la gadgetului ilustrat mai jos, începând cu sensibilitatea butoanelor şi încheind cu funcţionalitatea lor.

Pentru că vorbim de un gadget wireless, merită să aveţi în vedere faptul că cei de la SteelSeries au promis 40 de ore de gaming folosind două baterii standard AA. Preţul pentru SteelSeries Stratus XL începând cu luna iulie a acestui an este de 60 de dolari.

steelseries-stratus-xl-640x270

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele