De ce printează L’Oreal piele umană
Compania L’Oreal nu mai testează produse pe animale din 2013. Totuși, este nevoie de o metodă de testare care să asigure consumatorii că produsele sunt complet sigure pentru oameni.
Compania de cosmetice a încheiat un parteneriat cu compania Organovo, care se ocupă cu bioprintarea 3D. Scopul este de a printa țesuturi cu aceeași structură a pielii umane pentru testarea produselor, potrivit Engadget.
L’Oreal are acest plan încă din 1980. O echipă de cercetători crește anual 100,000 de mostre de piele într-un laborator din Lyon. În prezent, compania primește resturi de țesut rămase în urma operațiilor estetice. Apoi, le separă în celule individuale și le crește în zone de testare de 5 centimetri, care imită corpul uman. Întregul proces este complet în aproape o lună, dar în curând ar putea fi mult mai rapid, datorită platformei NovoGen Bioprinting a Organovo. Acest dispozitiv folosește o imprimantă cu două capete, unul folosit pentru plasarea celulelor umane, iar celălalt pentru matrice de hidrogel, rezultând mostre de piele.
Programul este încă în stadiul de plan, dar ar trebui să fie valabil pe piață în curând. Organovo va avea dreptul de a vinde țesuturile astfel create pentru testarea substanțelor toxice și prescrierea de medicamente, precum și pentru transplantul de organe. Compania a încheiat deja un parteneriat cu Merk pentru a crea țesuturi pentru ficat și rinichi, dar în industria cosmetică este prima oară când se folosește o astfel de tehnologie.