17 aug. 2015 | 10:55

Telefoane cu fast charge: De la Samsung Galaxy S6 la Moto X

ACTUALITATE
Telefoane cu fast charge: De la Samsung Galaxy S6 la Moto X

Tehnologia pentru telefoane cu fast charge pentru reîncărcarea bateriei a progresat foarte mult, iar în anul 2015 avem unele telefoane care ajung de la 0 la 100% în mai puțin de o oră și jumătate.

În ziua de astăzi, puțini oameni își permit luxul de a aștepta ore întregi pentru ca smartphone-ul lor să se reîncarce. Observând acest lucru, producătorii au început cu aproximativ trei ani în urmă să dezvolte tehnologia pentru reîncărcarea rapidă. Astfel, în anul 2012, debuta pe piață QuickCharge 1.0, invenția celor de la Qualcomm, care reduce perioada de reîncărcare cu aproximativ 40%. Ulterior, Qualcomm a îmbunătățit tehnologia QuickCharge 1.0, lansând varianta 2.0 care era disponibilă tuturor dispozitivelor dotate cu procesorul Snapdragon 800.

Totuși, producătorii au realizat că ar putea economisi bani furnizând încărcătoare mai puțin performante. Însă succesul de care s-a bucurat QuickCharge i-a determinat și pe alți producători să se implice în acest sector. Primii care au reușit să atragă atenția au fost cei de la Oppo, prin încărcătoarele VOOC livrate odată cu modelele Find 7. Folosindu-se de mici modificări ale conectorului USB și ale bateriei, telefoanele Find 7 se încărcau în mai puțin de o oră și jumătate, mult mai rapid decât orice alt terminal la acea vreme.

Incarcator fast charge de la Samsung

Recordul Oppo a fost doborât de Samsung cu ajutorul ”Fast Adaptive Charging”, implementată în noile Samsung Galaxy S6, care le permite flagship-urilor să se reîncarce complet într-o oră și 18 minute, după cum scrie Phonearena. Așa că iată cele mai bune telefoane care se încarcă mai repede decât toate celelalte.

Fast charge face din Samsung Galaxy S6 campion

Samsung Galaxy S6 este dovada că sud-coreenii au ascultat, au notat și au proiectat tot ce voiau utilizatorii și potențialii utilizatori. Are un ecran de 5,1 inci și rezoluție QHD, deținând, cel puțin momentan, recordul pentru cel mai mare număr de pixeli per inci.Sub ecran găsim un procesor Exynos 7420, pe 64 de biți și cu opt nuclee, ”cules din grădina” Samsung, o memorie RAM de 3GB și un spațiu de stocare care variază între 32 și 128GB.

Configurația este extraordinară, iar performanța este impecabilă, dar nu este nicio surpriză, având în vedere că Samsung Galaxy S5 încă este un telefon excelent. Camerele foto sunt de 16, respectiv 5MP, iar bateria are o capacitate de 2.550 mAh. Durata unei reîncărcări complete este de o oră și 18 minuteSamsung Galaxy S6 poate fi cumpărat de la eMAG.

Samsung Galaxy S6 (15)

Samsung Galaxy S6 edge+ cu încărcare wireless rapidă

Samsung Galaxy S6 edge+ este echipat cu ecran curbat S-AMOLED QuadHD de 5,7 inchi, procesor octa-core făcut de Samsung, are 4GB de memorie RAM, o cameră de 16 megapixeli și suportă încărcare rapidă şi wireless, iar conectivitatea 4G+ îi asigură viteze de download de până la 300 Mbps. Galaxy Note 5 nu va fi disponibil, cel puțin anul acesta, în Europa, dar va fi Galaxy S6 edge+.

Galaxy S6 edge+ ar trebui să fie o replică la iPhone 6 Plus sau o alternativă pentru cei care nu vor stylusul de pe seria Note. Se încarcă prin fir la fel de repede ca Galaxy S6, dar fără fir este ceva mai rapid. Acesta este telefonul, alături de Note 5, pentru care Samsung a îmbunătățit procesul. Odată cu aceste două modele se poate ca încărcarea wireless să devină mai apreciată. Totuși, dacă nu vrei Note, Galaxy S6 edge+ este în oferta eMAG aici și la operatori.

Samsung Galaxy S6 Edge+, prezentat in Romania-25

Încărcare rapidă și pe Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4 are un ecran S-AMOLED de 5,7 inci QHD (2.560 x 1.440 pixeli) și este unul dintre cele mai bune de pe piață. De la culori și densitatea pixelilor la răspunsul tactil și luminozitate este foarte bun. Samsung a mai adăugat pe lista dotărilor un procesor Qualcomm 805 cu patru nuclee sau un Exynos cu opt nuclee (acesta e fabricat de Samsung), 3GB de memorie RAM, un spațiu de stocare de 32GB (suportă microSD) și o cameră de 16 megapixeli care filmează 4K și focalizează foarte repede.

Fiind un Note, dispui și de stylus (denumit S Pen) pentru care ai tot felul de funcționalități implementate de Samsung. Bateria de 3.220 mAh se încarcă în doar o oră și 35 de minute, având o autonomie de aproximativ 8 și 40 de minute. Samsung Galaxy Note 4 poate fi găsit la eMAG la un preț foarte bun.

Samsung Galaxy Note 4 review Playtech (13)

Google Nexus 6 se încarcă foarte repede

Google Nexus 6 are un ecran de 6 inci și este la limita dintre un phablet și o tabletă de 7 inci. Are aproape cele mai bune dotări pe care ți le-ai dori, cu un procesor Qualcomm Snapdragon 805 cu patru nuclee la 2,7GHz, o memorie RAM de 3GB și spațiu de stocare de 32 sau 64GB. Nu ai slot de card microSD, iar slotul pentru SIM (nano) este în partea de sus și accesibil doar cu o cheie ca la iPhone, Huawei sau HTC.

Camera foto de pe Nexus 6 este de 13 megapixeli și are stabilizare optică, ca plus față de modelele din anii precedenți. Niciun Nexus n-a excelat până acum pe partea de fotografie, iar acesta nu e o excepție. Bateria de pe Nexus 6 este de 3.220 mAh și poate fi reîncărcată complet în mai puțin de o oră și 40 de minuteÎți poți cumpăra propriul Nexus 6 de la eMAG.

android nexus 6

HTC trece la fast charge cu One M9

Astfel, HTC One M9 are un ecran de 5 inci full HD, difuzoare stereo BoomSound cu sunet Dolby, memorie RAM de 3GB și un spațiu intern de stocare de 32GB pe care îl poți completa cu un card microSD. Camera principală e de 20 de megapixeli – filmează 4K și full HD la 60 fps, cea frontală e Ultrapixel de 4MP. Bateria are 2.840 mAh și dispune de fast charging, care în 30 de minute încarcă până la 60% și într-o oră și 46 de minute până la 100%. HTC One M9 poate fi cumpărat la un preț avantajos de la eMAG.

HTC One M9 review PLAYTECH (19)

Și LG G4 se încarcă repede, iar dotările sunt foarte bune

LG G4 dispune de încărcare rapidă și pe lângă ecranul de 5,5 inci QuadHD cu tehnologia Quantum IPS, LG G4 mai dispune de un procesor Qualcomm Snapdragon 808 cu șase nuclee, în contra direcției celorlalte telefoane, care au trecut la cele cu opt nuclee. Ecranul este și puțin curbat și ar trebui să-i asigure un confort mai bun în mână. În review ne-a plăcut.

Pe LG G4 ai LG Optimus UX 4.0 drept interfață, peste Android Lollipop, și 3GB memorie RAM. Spre deosebire de anul trecut, LG a făcut o alegere înțeleaptă. Nu mai creează două versiuni, de 16 și 32GB, ci una singură, cu 32GB și suport pentru carduri microSD de până la 128GB. LG G4 are un senzor de 16 megapixeli cu o dimensiune de 1/2,6 inci cu care fotografiază și RAW în format DNG. Bateria de 3.000 mAh a acestuia poate fi încărcată complet în două ore și 7 minute. LG G4 are unul dintre cele mai bune rapoarte preț – calitate dintre telefoanele de pe piață. Poate fi cumpărat de aici și cel mai bine alegi versiunea elegantă cu spate acoperit în piele naturală.

Primele impresii despre LG G4-6

Motorola Moto X, dar cu mențiune

Motorola Moto X (2014) are un ecran de 5,2 inci full HD AMOLED protejat de Gorilla Glass 3, folosește un procesor Snapdragon 801 quad-core cu 2GB de memorie RAM și spațiul de stocare e de 16, 32 sau 64GB (dar doar la operatorii americani AT&T și T-Mobile). Camera foto este de 13 megapixeli cu dual-LED și filmează 4K. Cea frontală e de doi megapixeli.

Telefonul se încarcă prin microUSB și dispune de modul Quick Charge 2.0, care îi permite ca în 30 de minute să ajungă la 60%, dar în aproape 3 ore la 100%. Are mai multe microfoane dedicate anulării zgomotului de fond și toate acestea sunt alimentate de o baterie de 2.300 mAh. Motorola Moto X poate fi achiziționat de la eMAG.

Mențiune: Răzvan folosește un Motorola Moto X, pentru care a scris și review-ul, și susține că telefonul se încarcă mai repede cu încărcător Samsung. Deși nu este recomandat să folosești alt încărcător decât cel oferit de producător, merită să ții cont de acest detaliu.

Motorola-Moto-X-review-la-Playtech-1-1170x644