16 feb. 2015 | 13:55

Cum ar fi Nokia 3310 drept smartphone? Un telefon legendar devine „smart“ [VIDEO]

ACTUALITATE
Cum ar fi Nokia 3310 drept smartphone? Un telefon legendar devine „smart“ [VIDEO]

Nokia 3310 a fost un telefon legendar, dar în actuala piață dominată de smartphone-uri n-ar mai însemna nimic. Asta dacă nu cumva îl transformi într-un smartphone. Cum ar fi ca smartphone? Ei bine, cel puțin interesant.

Nokia 3310 a fost lansat în 2000, între timp a fost oprită producția, dar a rămas o legendă a telefoanelor mulțumită Internetului. Acest telefon a devenit un simbol al rezistenței ridicate și autonomie foarte mare (infinită, ar putea completa un fan). Din nefericire, smartphone-urile ne-au făcut să regândim ce dorim de la un telefon. Dacă însă am transforma Nokia 3310 într-un smartphone, ar fi destul de interesant.

Și-ar păstra butoanele, dar ar avea Windows 10 (sau oricare alt sistem de operare), ecran tactil și fie ar fi color, fie monocrom cu eInk. Desigur, este doar un concept care nu se va materializa prea curând. În aceeași idee, Sony Ericsson T20s a primit tratamentul transformării. Cel care a gândit aceste concepte este designerul 3D Martin Hajek. Ca să nu uiți cu cine concurează „smartphone-urile“ Nokia 3310 și Sony Ericsson T28s, acestea sunt reprezentate pe lângă un iPhone.

PhoneArena prezintă conceptul lui Hajek, iar tu poți explora modelele în galeria foto de mai jos. El nu a omis camera de 41 megapixeli de pe Nokia Lumia 1020. Dar ca să nu uiți ce ai ratat, neavând un Nokia 3310, telefonul finlandezilor avea un ecran monocrom, folosea miniSIM, reținea 8 numere formate, 8 apeluri primite și 8 apeluri ratate, dar aveai notificare prin vibrații și patru jocuri „incredibile“: Snake II, Pairs II, Space Impact și Bantumi.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele