10 nov. 2014 | 08:50

Aceasta e mașina de scris pentru secolul 21: Hemingwrite pentru cele mai bune texte

ACTUALITATE
Aceasta e mașina de scris pentru secolul 21: Hemingwrite pentru cele mai bune texte

În cadrul evenimentul Expand, cei de la Engadget au avut ocazia să experimenteze cu display e-Ink. Avea numele de Hemingwrite.

Himgwrite eink masina de scris

Maşinile de scris au mari şanse să nu moară niciodată dacă vor fi într-un mod cât se poate de creativ. Hemingwrite face parte din acest trend al actualizării instrumentelor de redactare specifice secolului trecut.

Cei care îşi petrec incredibil de mult timp în faţa unui PC redactând diverse texte, conştientizează numărul fabulos al surselor de distragere, cele mai multe dintre ele online, cum ar fi Facebook, YouTube, Twitter, etc. O maşină de scris clasică este imună la aceste distrageri, dar, în acelaşi timp s-ar putea să vă enerveze pentru că aveţi foarte multe limitări legate de editarea efectivă a  unui text. Hemingwrite încearcă să combine cele mai bune elemente ale ambelor lumi, online şi offline.

Dezvoltată de Adam Leeb şi Patrick Paul, maşina de scris din imaginea de mai sus iese în evidenţă în primul rând prin utilizarea unui display cu cerneală electronică pentru afişarea textului. În plus, printr-o conexiune WiFi, textele voastre sunt salvate online în cloud. Calitatea construcţiei este surprinzătoare, pornind de la carcasa de aluminiu şi încheind cu confortul oferit de tastatura mecanică. Bateria ţine şase săptămâni şi aveţi confortul că nimic din ce tastaţi nu se va pierde vreodată. Specific unei maşini de scris clasice, are doar câteva butoane, iar conectarea prin WiFi şi schimbarea directorului de lucru se realizează într-un mod cât se poate de prietenos.

Există din păcate şi câteva limitări ale acestui gadget aflat în stadiu de proiect. Nu vă poate salva documentele decât online. Nu afişază vreun meniu pe ecran, iar dacă aţi creat un document nou într-unul dintre cele trei directoare pe care le aveţi la dispoziţie, nu puteţi continua editarea altui document mai vechi, decât dacă apelaţi la un PC. Ar mai trebui menţionată rata de reîmprospătare destul de slabă a display-ului e-Ink care s-ar putea să afişeze textul mai lent decât îl introduceţi voi, dacă aveţi un talent la tehnoredactare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele