06 nov. 2014 | 12:00

iPhone 6 decodare: Soluții să folosești telefonul cu orice SIM

TUTORIALE
iPhone 6 decodare: Soluții să folosești telefonul cu orice SIM

O soluție supremă de decodare iPhone 6 nu exisță, dar câteva pot fi încercate pentru a „elibera“ telefonul de sub asuprirea operatorului.

Decodare Apple iPhone 6 si 6 plus

Timp de câţiva ani, a fost relativ simplu să folosești o soluție de decodare iPhone pentru a-l folosi împreună cu orice SIM, indiferent de operatorul de la care l-aţi achiziţionat. Până pe la iPhone 4, era suficient să te arunci la un jailbreak, singur sau apelând la un prieten, iar în câteva minute problema era rezolvată. Erau multe aspecte care trebuiau avute în vedere, inclusiv versiune de iOS sau modem firmware. Între timp, cei de la Apple au devenit mult eficienţi în nu vă permite o decodare de iPhone, context în care şi preţurile de decodare au crescut exponenţial.

Una peste alta, dacă telefonul achiziţionat de voi nu a fost cumpărat la liber, nu există nici o metodă de decodare gratuită pentru iPhone 6. Dacă vreţi însă să plătiţi o sumă de bani, aproape niciodată foarte mică, aveţi destul de multe opţiuni. Nu trebuie decât să vă informaţi în privinţa circumstanţelor achiziţiei smartphone-ului vostru şi să  aveţi grijă unde plătiţi costul aferent decodării. De asemenea, dacă nu aţi cumpărat deja un , în funcţie de costurile pe care le voi detalia mai jos, puteţi lua o decizie mai inspirată atunci când vă veţi decide să faceţi saltul.

iPhone 6 decodare: Ce trebuie să ştiţi

Majoritatea operatorilor de telefonie, atât din ţară cât şi din străinătate, preferă să vă ofere un telefon subvenţionat la un abonament generos în speranţa de a vă menţine în portofoliul de clienţi. Tot cu acelaşi scop, aproape de fiecare dată, cu mici excepţii, dispozitivele pe care le cumpăraţi sunt blocate în respectiva reţea.

Deşi costurile de deblocare practicate de operatorii de la noi sunt aceleaşi, indiferent de modelul de telefon, în acest caz particular voi detalia doar ideea de decodare iPhone 6. În ceea ce priveşte telefoanele Apple, merită să aveţi în vedere un detaliu foarte important. În primul rând, operatorii de telefonie au libertatea să-şi stabilească arbitrar preţurile de decodare. În al doilea rând, un iPhone cumpărat de la Orange, Vodafone, Telekom sau Digi poate fi decodat doar de respectiva companie. Nu puteţi cumpăra un iPhone de la Orange şi să-l decodaţi la Vodafone.

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul în care cumpăraţi un iPhone 6 de la T-Mobile Germania şi vreţi să-l decodaţi la Telekom România. Nu este posibil. Tot vizavi de operatorii care activează în mai multe ţări de pe mapamond cu acelaşi nume, gen Vodafone, Orange sau Telekom, un telefon cumpărat de la Vodafone Germania nu funcţionează pe Vodafone România şi nici invers.

unlock-iPhone-6

iPhone 6 decodare: Prețuri la operatori

iPhone 6 trecut prin decodare, dacă îl cumperi de la Telekom. Operatorul Telekom păstrează obiceiurile fostului Cosmote. Un iPhone 6 cumpărat de la Telekom poate fi folosit în orice reţea fără nici un cost sau procedură suplimentară. Nikolai Beckers, CEO-ul Telekom România, a afirmat în seara lansării noilor terminale Apple că ofertele practicate de compania pe care o conduce sunt imbatabile, motiv pentru care nu are nevoie să comercializeze telefoane blocate. Deşi nu am găsit pe site-ul RCS-RDS preţurile pentru iPhone 6, politica acestui operator este identică cu cea practicată de Telekom. Ca urmare, dacă vă încântă un telefon din oferta Digi,un iPhone 6 fără decodare e real.

Pentru a decoda un telefon blocat în Orange sau Vodafone, costurile sunt diferite. Decodarea se poate realiza în orice reprezentanţă Orange sau Vodafone şi, deşi ar fi de preferat să aveţi o dovadă de achiziţie, este posibil să nu fie obligatorie. De asemenea, pentru că procesul de decodare iPhone 6 se realizează online, este foarte posibil să nu vă fie reţinut aparatul, ci doar suma de bani aferentă operaţiunii, urmând să fiţi informaţi când procesul s-a încheiat. Mai există o procedură pe care trebuie să o realizaţi, cu sau fără un computer, pentru finalizarea decodării după ce aţi primit un mesaj sau email de la operator, dar aceasta o voi detalia mai jos.

La Orange, decodarea unui iPhone costă 100 de euro cu TVA inclus, transformat în lei la cursul zilei. Acest preţ este practicat dacă doriţi decodarea aparatului cât încă sunteţi în abonament. Nici la expirarea perioadei contractuale, preţul nu va scădea subit la zero. În schimb, se va rezuma la aproximativ 50 de lei. În cazul extraordinar în care aţi cumpărat un iPhone 6 nesubvenţionat de la Orange, este foarte probabil ca acesta să fie blocat în reţea. Din fericire, în aceste circumstanţe extraordinare, decodarea se va realiza gratuit, nu trebuie decât să mergeţi la un magazin Orange şi să explicaţi situaţia voastră.

La Vodafone, preţurile sunt mai mici. Pentru decodare iPhone 6 în timpul perioadei contractuale preţul este de 52,08 euro cu TVA inclus. La expirarea celor 12 sau 24 de luni, în funcţie de abonamentul vostru, preţul scade la 10,416 euro cu TVA inclus. Acelaşi preţ de aproximativ 10 euro este practic şi pentru terminalele cumpărate împreună cu o cartelă preplătită. Ca la Orange, dacă vă decideţi să cumpăraţi un telefon nesubvenţionat de la Vodafone, decodarea acestuia se realizează gratuit.

Congratulation-your-iphone-has-been-unlocked deblocare iphone 6 succes

iPhone 6 decodare: Preţuri la operatori străini

Sugestia mea este să nu cumpăraţi un iPhone din afara ţării fără ca acesta să fie decodat. Pentru a evita orice neplăceri, ar fi de preferat să vă orientaţi către un magazin oficial Apple dacă sunteţi în Germania, Italia, Anglia sau orice altă ţară decât . Acestea fiind spuse, dacă v-aţi pricopsit cu un iPhone 6 blocat pe o reţea din afară, există câteva soluţii la care puteţi apela.

Dacă telefonul a fost codat din greşeală, el fiind achiziţionat nesubvenţionat, prima sugestie ar fi să apelaţi la un prieten sau rudă din respectiva ţară care să se deplaseze la o reprezentanţă a operatorului pe care este codat aparatul şi să explice situaţia voastră. Puteţi, de asemenea, să sunaţi chiar voi la O2 Anglia, Bouygues Franţa, AT&T SUA sau orice alt operator global pentru a cere decodarea smartphone-ului vostru. Aceştia vor fi surprinzător de operativi.

În cazul în care aţi pus mâna pe un iPhone codat pe o reţea din afară şi nici măcar nu ştiţi care este aceasta, există un serviciu online pentru asta. La adresa imei.info puteţi introduce IMEI-ul telefonului şi, contra sumei de trei euro să aflaţi pe ce este blocat. Pentru a afla IMEI-ul cea mai rapidă cale este să intraţi în ecranul de apelare şi să formaţi *#06#. IMEI-ul mai poate fi găsit pe tăviţa de la SIM, pe cutia originală a telefonului sau printr-un tap pe litera i care apare în ecranul de apelare de urgenţă atunci când nu puteţi intra în meniul telefonului. Tot aşa puteţi afla că telefonul este blocat pe iCloud, context în care îl puteţi clasifica la categoria bibelouri, pentru că nu-l puteţi decoda. Eventual, îl puteţi vinde pe piese. De asemenea, dacă telefonul a fost furat şi declarat ca atare la operatorul care l-a comercializat iniţial, acesta figurează la o verificare online care fiind în Blacklist. În această situaţie particulară, decodarea este o loterie. Poate costa mai mult, poate dura mai mult sau poate fi imposibilă.

Pentru decodare iPhone 6 blocat pe un operator din afara României, preţurile variază foarte mult. Există diverse website-uri care oferă astfel de servicii, dar este greu să găsiţi unul bun şi ieftin. De-a lungul anilor eu am lucrat cu Magicunlock.com. Am plătit prin Paypal, iar decodarea nu a durat mai mult de 3-4 zile, maxim o săptămână. Operatorii site-ului au un serviciu de support foarte bine pus la punct iar preţurile sunt evidenţiate clar. Dacă nu vedeţi un preţ de decodare pentru un anumit tip de iPhone la un anumit operator pe această pagină, este foarte probabil ca operatorul cu pricina să nu ofere acel serviciu.

Ca să vă faceţi o idee vizavi de preţurile practicate, un iPhone 6 codat pe T-Mobile UK poate fi decodat cu 90 de lire sterline, decodarea unui iPhone pe O2 Germania costă 50 de lire sterline. Doar cinci lire sterline costă aceeaşi procedură în cazul unui iPhone codat pe Movistar Spania. Cum am zis şi mai sus, decodarea se va realiza online şi voi veţi fi doar anunţaţi că procesul s-a încheiat cu succes şi că vă puteţi activa telefonul orice cartelă SIM.

ios7_activation_lock

iPhone 6 decodare: Ultimele detalii și sfaturi

Niciodată nu cumpăraţi un iPhone în care nu puteţi intra în meniu, cu care nu puteţi iniţia un apel telefonic sau cu care nu puteţi face o poză sau un film. De asemenea, evitaţi iPhone-urile care au un nume de utilizator şi o parolă introduse în Configurări / Settings – iCloud. Astfel de dispozitive ar putea să vă facă probleme pentru că nu le veţi putea folosi pe viitor sau vor necesita costuri suplimentare.

Dacă aţi apelat la una dintre soluţiile de decodare detaliate mai sus, aveţi două opţiuni pentru activarea telefonului cu un nou SIM. Una dintre ele implică conectarea telefonului cu noul SIM la un computer conectat la internet ce rulează iTunes. A doua este conectarea telefonului la o reţea wireless pentru ca acesta să preia noile informaţii de pe serverele Apple legate de deblocare. Dacă totul este în regulă, în scurt timp pe ecranul gadgetului vostru va apărea mesajul 4iPhone-ul vostru a fost deblocat cu succes“.

Achiziție iPhone 6 fără decodare: Cel mai ieftin iPhone 6 fără decodare este în versiunea de 16GB și este disponibil deja online. Modelul mai mare, adică iPhone 6 Plus fără decodare, costă ceva mai mult la 16GB, dar oferă și câteva dotări în plus. Cel mai ieftin iPhone fără decodare, dar și cel mai bun, rămâne acest iPhone 5s de 16GB.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele