Alianță surpriză: Xiaomi e partener pentru Ouya, cea mai populară consolă video cu Android
Xiaomi este unul dintre producătorii surpriză din China, iar Ouya unul dintre proiectele memorabile finanțate pe Internet. Acum, cele două companii sunt partenere și vor să cucerească piață chineză.
Ouya este un gadget finanțat prin crowdfunding pe Kickstarter și cea mai reușită portare a Android pe o consolă video. Xiaomi este o companie care vinde zeci de mii de dispozitive cu Android în zeci de secunde în China. Ambele au început un parteneriat acum, după cum informează Slashgear, care presupune că platforma software a Ouya vine pe dispozitive Xiaomi. Deocamdată nu e vorba de niciun acord pentru hardware.
Xiaomi va investi bani în marketing pentru promovarea platformei Ouya, iar această companie trebuie să asigure produsele. Chinezii au deja MiBox și MiTV pentru divertismentul de sufragerie, dar la cât de bine au mers vânzările Sony PlayStation 4, adică peste 10 milioane de unități vândute în mai puțin de un an, încă este o piață generoasă pentru gaming. Julie Uhrman, directorul Ouya, a spus că este o oportunitate foarte mare, dezvoltatorii vor avea acces la o piață imensă pe care n-au intrat până acum.
Află și: Xiaomi lansează MIUI 6 și ne arată cât de bine arată Android când imită iOS
În 2012, Ouya debuta pe Kickstarter drept o consolă video bazată pe Android. Uhrman cerea 950.000 de dolari pentru a o aduce pe piață, la un preț de 100 de dolari, și a sfârșit prin a strânge aproximativ 8,5 milioane de dolari. Totuși, produsul mai are lipsuri și vânzările nu au fost pe măsura așteptările. Compania s-a reorientat și a început în 2014 să vândă platforma drept o piață de jocuri pentru dezvoltatori. În prezent, sunt circa 40.000 de dezoltatori și 900 de jocuri disponibile.
De partea cealaltă, Xiaomi încearcă să fie o companie de succes pe piața Android prin hardware bun la prețuri mici și prin software. Pe lângă soluții precum MiBox, MiTV și MiCloud, a dezvoltat și MIUI, propria sa versiune de Android. Este similară TouchWiz sau Sense UI, dar cu puternice influențe de iOS. Recent, a prezentat versiunea 6.0 și am „disecat-o“ pe larg aici.