13 aug. 2014 | 11:00

Huawei Ascend G6 – 4G la preț mic [REVIEW]

ACTUALITATE
Huawei Ascend G6 - 4G la preț mic [REVIEW]

IMG_0977

Huawei își extinde oferta de smartphone-uri cu internet 4G și către zonele mai ieftine ale pieței. În contextul venirii acestei tehnologii și în România, Ascend G6 vrea să fie unul dintre cele mai tentante smartphone-uri. Reușește acest lucru? Aproape că da. 

Huawei Ascend G6 – cuvânt înainte

Huawei a lansat Ascend G6 la Mobile World Congress de la Barcelona în februarie și l-a descris ca pe telefonul ideal pentru tineri. Eu i-aș spune altfel – e un telefon foarte bun dacă vrei internet 4G, selfie-uri destul de bune și un preț corect. Dacă ești tânăr și nu ai foarte mulți bani, Huawei Ascend G6 vine cu un aspect plăcut.

Eu l-am denumit premium în momentul lansării. A fost o gafă din partea mea, pentru că procesorul și ecranul nu sunt deloc premium. Sunt fix mid-level. Ecranul are o rezoluție mascată bine, pixelii nu sunt atât de vizibili, dar care este cam dramatic în soare. De asemenea, carcasa din plastic nu este cea mai de calitate, dar pentru un tânăr sau pentru un copil, e fix ceea ce trebuie.

Să intrăm în detalii, cu avantajele și dezavantajele acestui telefon, iar apoi tragem și o concluzie.

IMG_0944

Huawei Ascend G6 – Specificații tehnice

Nu e un smartphone cu specificații extraordinare, ci este destinat pieței mid-level.

  • Ecranul are 4,5 inci, rezoluție 540×960 de pixeli, la 245 de pixeli pe inch
  • Procesorul este unul Huawei quad-core, la 1,2 Ghz
  • Capacitatea de stocare standard de 4 GB. 
  • MicroSD de până la 32 de GB. 
  • 1 GB RAM
  • Cameră foto de 8 megapixeli, frontală de 5 megapixeli. 
  • Sistem de operare Android 4.3 Jelly Bean, cu interfață Huawei Emotion UI 2.0 Lite
  • Baterie de 2.000 de miliamperi
  • 4G
  • Prețul ajunge la 850 de lei fără abonament la unii operatori, 950 de lei de la magazinele online. 
  • IMG_0965

Huawei Ascend G6 – Puncte pro 

Ecranul este bun pentru acest preț. Deși are doar 540×960 de pixeli, ecranul rezistă bine la nivelul detaliilor și culorile sunt bine realizate. Fără exagerări, fără culori false. Huawei Ascend G6 e corect din punct de vedere politic pentru această rezoluție – jocuri, filme, YouTube de calitate.

Sistemul de operare are o interfață simplă și poate fi modificat ușor. Emotion UI 2.0 e făcut de Huawei și se bazează pe Android 4.3 Jelly Bean. Interfața e mai luminoasă decât la Android-ul stock și are o temă de culoare cu mult alb. Icoanele pot fi modificate în trei moduri, ceea ce este suficient. Nu este prea jucăușă și o putem numi destul de simplă. De asemenea, widget-urile prestabilite sunt folositoare – contactele cele mai utilizate, galerie foto, meteo și calendar.

Interfața simplă pentru sistemul de operare e numai bună în diverse scenarii. Să zicem că vreți să faceți cadou acest smartphone bunicilor. Nu aveți nevoie de foarte mult. Interfața de pe Emotion UI, cea simplificată, aduce aminte de Windows Phone prin sistemul de carduri prezente pe ecran. Acolo pot fi setate principalele funcții, aplicații și contacte. E numai bună și pentru o excursie pe munte, când aveți nevoie de funcții de bază. De asemenea, pentu sportivi, e bună pentru conectarea telefonului la o aplicație și la un pedometru inteligent.

IMG_0956
Tot la puncte pro legate de sistemul de operare intră modulul de “Aplicații consumatoare care rulează în fundal”. Acesta identifică acele aplicații care rulează pe fundal, cum ar fi WhatsApp sau Facebook Messenger și în momentul când acestea consumă foarte multă energie, ne notifică să le închidem. Dacă nu sunteți dependenți de notificări, atunci e o opțiune bună pentru economisirea bateriei.

Procesorul nu este unul foarte performant, dar se descurcă în diverse scenarii. Am încercat diverse jocuri, inclusiv Real Racing 3, iar telefonul acesta a rezistat foarte bine. Se încălzește extrem de mult, ecranul nu oferă calitatea imaginii statice, dar în jocuri nu putem să ne plângem. Plus că multitasking-ul între aplicații nu sacadează ca în cazul unor telefoane cu brand românesc.

IMG_0943
Camera frontală face selfie-uri de 5 megapixeli. De asemenea, are un modul special pentru acestea și identifică mai bine fețele. În plus, e puțin mai wide decât în mod normal. For selfie addicts, e o cameră bună.

4G. Nu sunt multe de spus aici. Pur și simplu, un telefon cu 4G e un plus în momentul de față în dauna unuia cu 3G la același preț, pentru că vă oferă o viteză de navigare mai bună, deci o experiență reușită pe smartphone.

Prețul este un avantaj dacă luăm telefonul individual. La 900 de lei, e un telefon cu 4G care are un ecran decent, face imagini rezonabile și care are un aspect plăcut. Mi-a fost dor de un telefon mic și subțire, iar Huawei Ascend G6 e un mid-level reușit.

IMG_0969

Huawei Ascend G6 – Puncte contra

Plasticul de pe carcasă este destul de moale. Am reușit să dau foarte ușor telefonul pe jos, de la nivelul brâului, iar plasticul s-a înfundat în colțul lovit. E un plastic moale, mat. Telefonul avea o carcasă neagră, care poate fi scoasă. Nu vă lăsați păcăliți, tot telefonul este fabricat din acest material, inclusiv părțile laterale, argintii, care se uzează ușor. Consider plasticul un punct contra pentru că e ușor deteriorabil.

Bateria are doar 2.000 de miliamperi. Am folosit telefonul acesta în 3G și autonomia este de 12-13 ore. Cu 4G activat, telefonul va scădea sub această categorie. Are o autonomie demnă de iPhone, iar bateria de 2.000 de miliamperi se consumă ușor.

Camera foto principală are o stabilizare slabă. Dacă frontala e bună pentru selfie-uri prin funcțiile existente, camera principală de 8 megapixeli are o stabilizare proastă, e lentă și pozele ies bine doar în lumină bună. Seara, chiar și cu surse de lumină exterioare, calitatea este slabă. Dar aici era de așteptat. Lentoarea declanșării e supărătoare.

Fotografii făcute cu Huawei Ascend G6


Diferența de preț față de P6 e mică și acela are un ecran mai bun. Ecranul de pe P6 e mai bun, performanța e un plus. P6 e acum mai scump cu 300 de lei. Dacă acești bani nu fac diferența și vă doriți un Huawei, recomand P6.

Se încinge. Chiar și în folosire normală, în browsing, acest telefon se încinge foarte mult. După ce-l punem în buzunar, este foarte inconfortabil.

Ecranul nu e deloc util în lumina Soarelui. Pur și simplu nu vedeți nimic nici măcar pe luminozitate maximă. Era de așteptat la prețul acesta, dar ar fi fost un plus ca luminozitatea să fie decentă.

Huawei Ascend G6 – Concluzii

Pentru 900 de lei, aproape că aș alege un Huawei Ascend P6, chiar dacă e mai învechit. Ascend G6 e undeva la mijloc, un mijloc fără prea multă personalitate și care nu e neapărat pentru tineri. Când am văzut interfața simplificată pentru Emotion 2.0 am zis că acesta este un telefon foarte bun pentru bătrâni. Un smartphone pentru bătrâni pasionați de selfie-uri.

Să vi-l cumpărați? Pentru că are 4G, poate fi un terminal bun. De asemenea, e micuț, foarte ușor și confortabil. Calitatea audio e bună, deși poziționarea căștilor ca la orice model de Ascend e defectuoasă, prin plasarea în colț. Aspectul este unul plăcut așadar, performanțele sunt medii, dar 4G la 900-1.000 de lei este un avantaj bun. A nu fi confundat cu Orange Gova, un telefon mai slab din punct de vedere tehnic și prezent în oferta Orange, dar care seamănă foarte mult cu acesta.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Huawei Ascend G6/”/]

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele