11 iul. 2014 | 06:38

Android L aduce un sistem nou de backup pentru a nu pierde toate documentele

ACTUALITATE
Android L aduce un sistem nou de backup pentru a nu pierde toate documentele

Cu toate că există de mult un sistem de backup automat al dispozitivelor cu Android, acesta este ineficient şi greu de monitorizat.

google-play-backup android

iCloud, platforma de cloud computing a celor de la Apple face o treabă foarte bună în a vă salva, fără să vă daţi seama, tot ce aveţi pe smartphone-ul sau tableta voastră cu iOS. Pe lângă poze, contacte şi apeluri recente, până şi salvările la Angry Birds îşi găsesc loc pe iCloud. Pe Android nu există din păcate ceva similar, aspect pe care Google speră să-l remedieze.

Odată cu lansarea oficială de Android L, atunci când veţi restaura un din cloud, veţi beneficia de un volum de informaţii mult mai mare. Nu veţi mai vedea doar vechile aplicaţii aduse înapoi pe telefon, ci şi toate documentele salvate în interiorul acestora, indiferent dacă este vorba de salvări la un joc sau documente dintr-o suită office. În plus, de acum înainte, nu va mai exista un singur backup pe care să-l puteţi restaura, ci veţi putea alege dintre mai multe copii de siguranţă realizate la intervale regulate de timp.

Până la tranziţia către noul sistem, un backup automat creat de Google vă aducea înapoi doar câteva aplicaţii instalate cu mult timp în urmă. Pentru că nimeni nu era încântat de portofoliul de soluţii al gigantului din Mountain View pe marginea acestui subiect, au fost create soluţii terţe precum Titanium Backup care eficientizează întregul proces. Din păcate, acestea din urmă necesită drepturi de root asupra dispozitivelor cu Android şi nu toţi am mers pe această cale.

Până când Google va decide să implementeze sistemul descris mai sus, există o metodă un pic mai elaborată pe care o puteţi folosi pentru a vă crea un backup complet. Aceea am detaliat-o în urmă cu câteva săptămâni .

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele