03 iun. 2014 | 10:20

Samsung îşi reanalizează opţiunile cu primul smartphone Tizen

ACTUALITATE
Samsung îşi reanalizează opţiunile cu primul smartphone Tizen

Speculat de câteva luni bune, în imaginea de mai jos puteţi vedea primul , în defavoarea Android.

samsung-z no-android Tizen smartphone

Pare un smartphone obişnuit şi, din multe puncte de vedere, chiar este. Singura excepţie de la regulă este că nu mai rulează Android, precum 95% dintre telefoane pe care Samsung le scoate pa bandă rulantă.

Acesta este primul rezultat al unei promisiuni pe care Co-CEO-ul Samsung o făcea în luna februarie a acestui an. Este primul smartphone cu sistem de operare Tizen şi, în acelaşi timp, este primul dispozitiv care rulează software dezvoltat de Samsung pe hardware al aceleeaşi companii. Poartă numele simplu Samsung Z, reamintindu-ne că denumirea Galaxy va fi ataşată doar gadgeturilor cu sistem de operare Android.

Acest telefon cu Tizen al companiei vine după ce, în urmă cu câteva luni, sud-coreenii anunţau cea de-a doua generaţie de preinstalate cu acelaşi SO. Cu un design clasic, mai pătrăţos decât seria de smartphone-uri Galaxy S, Samsung Z arată bine fără a fi revoluţionar. Este construit în jurul unui display AMOLED de 4,8 inci cu o rezoluţie HD 720p. Partea de procesare are la bază un procesor quad core la 2,3 GHz, ce s-ar putea să fie creat de Intel, ajutat pe mai multe fronturi de 2GB de memorie RAM, o memorie internă de 16GB şi o cameră de 8 megapixeli. Pe partea din faţă avem o cameră de 2,1 megapixeli, iar pe lateral se ascunde un slot de microSD-uri. Deşi nu vine cu un panou Full HD, dintr-un punct de vedere, Samsung Z este un gadget high-end, dotat cu senzor de amprentă şi cu un monitor pentru ritmul cardiac.

O zi departe de priză este asigurată de o baterie de 2600 mAh, iar dacă aveţi o pasiune pentru cifre, dimensiunile acestui aparat sunt 138,2 x 69,8 x 8,5 milimetri.

Va fi disponibil în două culori, negru şi auriu, iar prima piaţă de desfacere vizată este Rusia, urmând ca la câteva săptămâni distanţă să poate fi achiziţionat, pentru un preţ necunoscut şi în alte teritorii europene.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele