Un nou studiu: Tranziţie semnificativă… Android-iOS
Un studiu publicat zilele trecute a arătat că foarte mulţi utilizatori de Android, după un timp, fac tranziţia la iOS.
Platforma Android are o cotă atât de mare de piaţă din cauza numărului foarte mare terminale entry-level care se comercializează cu acest sistem de operare. Problema cea mai mare este că respectivele terminale vin cu o experienţă de utilizare frustrantă, motiv pentru care mulţi fie ajung să le folosească doar ca telefoane de vorbit, fie ajung să-şi formeze o părere proastră despre platformă în general. Indiferent de motiv, important este că un studiu a confirmat tranziţia unui număr mare de posesori de dispozitive în direcția Android-iOS.
Realizat de Foolproof, studiul clasifică platforma celor de la Google ca având o ,,gravitaţie slabă”, deoarece nu reuşeşte să-şi ţină utilizatorii în mreje. Cifrele arată că nu mai puţin de 65% dintre cei care îşi iau pentru prima oară un smartphone se orientează către un Android. Odată cu trecerea timpului însă, preferinţa lor pentru platformă începe să scadă şi în momentul în care ajung la al treilea telefon, 37% dintre acei utilizatori au un iPhone şi doar 49% mai sunt fideli Androidelor. În plus, acelaşi studiu confirmă că cei care au trecut la iPhone nu se mai întorc la Android.
Cercetătorii au şi o denumire pentru acest fenomen de tranziție Android-iOS – ,,paradoxul ataşamentului de Android”. Acesta pleacă de la premisa că telefoanele cu Android, deşi au mai mulţi utilizatori, nu sunt foarte vizibile în statistici care ţin de traficul pe internet. Cu alte cuvinte, Google are toate motivele de a continua să-şi finiseze platforma. Nu de alta, dar Apple vinde mai puţine telefoane şi în continuare se poate lăuda că acestea generează mai mult trafic, aduc mai mulţi bani din aplicaţii şi aduc clienţi fideli platformei.