10 ian. 2014 | 10:20

Gmail şi Google+ îţi invadează intimitatea… încă „un pic”

ACTUALITATE
Gmail şi Google+ îţi invadează intimitatea... încă

Pentru că poate, a decis să lase toţi necunoscuţii din lumea aceasta să vă trimită mesaje în format electronic, complet fără voinţa voastră.

google-plus-gmail google  intimitate

Deşi sunt un utilizator înrăit de servicii oferite de Google, începând cu care a devenit sinonim cu căutarea pe internet, dar şi de Gmail şi Google+, câteodată nu-mi vine să cred la ce apelează gigantul din Mountain View pentru a vă băga forţat pe gât  un serviciu. Cel mai recent exemplu constă într-o combinaţie greu de înţeles dintre Gmail şi Google+.

Cei care vor folosi în perioada imediat următoare serviciul de mail creat de Google vor fi întâmpinaţi, cel mai probabil, de câteva de noi oţiuni. Acestea din urmă vor avea rolul facilitării dezvoltării de relaţii noi cu persoane pe care fie le aveţi pe lista de Google+, fie al căror ID sau adresă de email nu le cunoaşteţi. Indiferent de scenariul vostru precis, un lucru este foarte important, de acum, puteţi trimite mesaje în format electronic unor persoane a căror adresă de email nu o aveaţi prin nici un mijloc decent. Ancorarea atât de agresivă a reţelei sociale Google+ de contul vostru de email este o dovadă clară de invadarea a intimităţii.

Ca de fiecare dată, compania condusă de Larry Page vă permite să vă scoateţi numele de pe lista celor care vor apărea în momentul în care cineva creează un mesaj nou. Astfel, nu trebuie decât să căutaţi atent şi intens în profilul vostru de Google+ o opţiune a căre valori implicite vă face mai mult rău decât a reuşit Facebook să facă vreodată prin marketingul său agresiv. Partea bună este că, până nu veţi răspunde la un mesaj, destinatarul nu poate să afle adresa voastră reală de email, doar numele de utilizator Google+. În plus, mesajele primite în acest mod vor apărea în tab-ul Social din căsuţa de email, nu Primary.

Personal, clasific această nouă funcţie ca fiind un abuz major al încrederii acordate gigantului în motoare de căutare atunci când v-aţi introdus datele personale într-un cont Google.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele