01 nov. 2013 | 10:15

In Londra, Instagram s-a portat in lumea reala

ACTUALITATE
In Londra, Instagram s-a portat in lumea reala

In imaginea de mai jos este prima dovada a faptului ca nu mai este o aplicatie care trebuie sa ramana pe ecranul unui smartphone.

real-life-instagram in lumea reala

Popularitatea Instagram continua sa fie impresionanta, mai ales de cand s-a largit dincolo de spectrul fotografiilor statice si in curtea clipurilor scurte. Cea mai mare parte din magia sa consta in posibilitatea pe care o ofera utilizatorilor de a transforma niste cadre obisnuite in asa-zise opere de arta virtuale, prin niste filtre aparent banale, asemanatoare unor cadre realizate cu aparate foto.

Ca un proiect de arta independent construit in jurul ideii de Instagram, Bruno Ribeiro, un artist londonez, a impanzit populara capitala europeana cu placi cartonate similare cu cea de mai sus. Trecand peste faptul ca par desprinse dintr-un feed al aplicatiei de mobil, acestea includ toate informatiile pe care le-am intalni pe reteaua de socializare online, inclusiv numele autorului, Like-uri, tag-uri si locatie. Pentru a obtine impactul aplicatiei vizavi de filtrele folosite de aceasta, Ribeiro foloseste folii de plastic transparent de diverse culori ce functioneaza ca un geam colorat prin care vezi lumea altfel. Proiectul poarta numele de Real Life Instagram, iar repercusiunile sale au mari sanse sa depaseasca ideea initiala a portarii unei aplicatii de iOS sau Android in lumea reala. Nu de alta, dar un astfel de panou iti ofera o perspectiva noua asupra unor obiective turistice pe langa care in alt context ai trece fara sa le mai acorzi atentie.

Singura intrebare este legata de numarul de like-uri de pe respectivele panouri. Cum a ajuns oare la concluzia ca o imagine precum cea de mai sus trebuie sa se multumeasca cu 40 de like-uri, in contextul in care exista alte cateva care fac saltul la 600 astfel de aprecieri virtuale? Oare respectivele imagini, inainte de a fi transpuse in realitate, au avut un echivalent virtual si atunci s-au atins respectivele cifre?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele