03 aug. 2013 | 19:33

Noua generatie de laptopuri ASUS, cu Intel Haswell

ACTUALITATE
Noua generatie de laptopuri ASUS, cu Intel Haswell

In cursul zilei de astazi, a fost prezentata noua generatie de laptopuri ASUS, cu procesoare Intel Haswell.

Asus Laptop

Noile laptopuri Asus se prezinta cu o carcasa asemanatoare cu vechiile serii, insa avem de-a face si cu modele complet noi. Variantele din gama X-Series sunt produsele din segmentul Value, acele notebook-uri cu un raport calitate pret foarte bun, insa cu o configuratie medie. Pentru cei amatori de Windows 8 si touchscreen VivoBook este alegerea excelenta, iar pentru pasionatii de multimedia si gaming seriile N si G sunt produsele la care trebuie sa se orienteze.

Au fost prezente si cateva modele din seriile N si G, precum si un VivoBook, toate cu o configuratie bazata pe cele noi procesoare Intel Haswell. Atentie, configuratiile hardware sunt diferite, pentru variantele mai mici si mai usoare se folosesc procesoare cu un voltaj si o frecventa mai scazuta si de aici si o performanta mai redusa. La capitolul conectivitate, toate aceste laptopuri Asus detin Bluetooth 4.0, USB 3.0 si chiar mini DispayPort pentru conectivitate externa a unui monitor, semn ca acest standard va fi folosit din ce in ce mai mult pe astfel de dispozitive.

Asus N550 / Asus N750 au diagonale de 15,6 inci si respectiv 17,3 inci. Vin cu ecrane FullHD sau cu rezolutie 1600×900 pixeli de tip mat sau glossy in functie de model. Cantitatea minima de memorie RAM pe care am vazut-o este de 16 GB, iar placa grafica poate fi de 2 sau de 4 GB memorie GDDR3.

ASUS G750 este noul model de gaming, in aceeasi carcasa foarte bine racita, si suporta ecrane FullHD chiar si cu 120 Hz. Aici avem placi grafice si cu 4 GB GDDR5 din seria GTX 760. Exista optiuni de stocare hibrida SSD+HDD sau se poate opta, in detrimentul performantei, pentru 3 TB de spatiu de stocare. Memoria RAM maxima suportata este de 32 GB.

Asus UX31LA, varful de gama la capitolul ultraportabile, este denumit si Zenbook Prime. Si el a primit configuratii bazate pe cele mai noi procesoare Haswell, o rezolutie a ecranului de 2560×1440 pixeli. Capacul ecranului este acoperit cu GorillaGlass, la fel ca si ecranul, pentru a evita zgarieturile fine aparute in timpul transportului. Pretul este desigur unul premium si va incepe de la minim 5000 lei.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Asus Laptop/”/]