25 mart. 2025 | 12:37

Subiecte Simulare BAC 2025 la matematică. Ce au avut de rezolvat elevii

Știri social
Subiecte Simulare BAC 2025 la matematică. Ce au avut de rezolvat elevii
Subiectele de la simularea BAC 2025 la matematica

Simularea examenului de Bacalaureat 2025 continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului, un test esențial pentru viitorii absolvenți de liceu. Elevii de la profilul Real susțin examenul la Matematică, iar cei de la Uman la Istorie. Examenul a început la ora 9:00, iar elevii au avut trei ore pentru a rezolva subiectele. Rezultatele vor fi afișate pe 8 aprilie, dar notele nu vor fi trecute în catalog.

Cum se desfășoară simularea la matematică

UPDATE marți, 25 martie, ora 12:36. Ministerul Educației a publicat subiectele la proba de Matematică. Vezi galeria foto!

 

– Știre inițială – 

Accesul elevilor în sălile de examen a fost permis până la ora 8:30, iar la ora 9:00 au fost deschise plicurile sigilate care conțineau subiectele multiplicate. Elevii au fost ațezați în ordine alfabetică, câte unul în bancă, iar testarea a fost supravegheată audio-video.

Pentru redactarea lucrărilor, candidații au utilizat stilouri sau pixuri cu pastă albastră, iar pentru realizarea desenelor, au putut folosi creion, riglă sau raportor transparent. La finalul celor trei ore, lucrările au fost colectate și scanate în prezența a trei elevi martori.

Cum se face corectarea digitalizată

După scanarea lucrărilor, acestea sunt încărcate pe o platformă digitalizată, unde sunt distribuite aleatoriu către profesori evaluatori din alte județe pentru a asigura o corectitudine maximă și evitarea subiectivismului.

Corectarea este realizată conform unui barem bine stabilit de notare, iar media finală a lucrărilor este calculată automat, având două zecimale, fără a se rotunji.

În cazul în care există o diferență mai mare de un punct între notele acordate, lucrarea va fi reevaluată de alți doi profesori pentru a asigura o evaluare obiectivă și echitabilă.

Rezultatele obținute nu pot fi contestate, iar notele nu se trec în catalog, având doar rolul de a oferi o imagine clară asupra performanței elevului.

Acestea vor fi însă analizate cu atenție în cadrul unităților de învățământ, prin discuții individuale sau colective cu elevii și părinții, pentru a identifica posibilele puncte forte sau domeniile ce necesită îmbunătățiri.

Când se afișează rezultatele și ce urmează

Potrivit Ministerului Educației, simularea examenului de Bacalaureat 2025 se desfășoară în 1.318 unități de învățământ, cu un număr estimativ de 123.000 de elevi participanți. Următoarele probe ale simulării sunt:

  • 26 martie: Proba la alegere a profilului și specializării;
  • 27 martie: Limba și literatura maternă;
  • 8 aprilie: Afișarea rezultatelor.

Pentru sesiunea din vară, prima probă scrisă a Bacalaureatului 2025 va avea loc pe 10 iunie. Subiectele de la simulare vor fi publicate pe Playtech imediat ce Ministerul Educației le va face disponibile.