Românii din afară se întorc acasă pentru a lucra cu Dorinel Umbrărescu. Regele asfaltului din România oferă salarii mari
:format(webp)/https://playtech.ro/wp-content/uploads/2025/02/Romanii-din-afara-se-intorc-acasa-pentru-a-lucra-cu-Dorinel-Umbrarescu.-Regele-asfaltului-din-Romania-ofera-salarii-mari.jpg)
Tot mai mulți români plecați la muncă în Italia sau Germania aleg să se întoarcă acasă pentru a lucra la Autostrada Moldovei. Dorinel Umbrărescu, cunoscut drept „regele asfaltului” din România, oferă salarii atractive și condiții bune de muncă, ceea ce îi determină pe muncitori să revină în țară și să contribuie la un proiect de infrastructură important.
Mobilizare impresionantă pe șantierul Autostrăzii Moldovei
Constructorul român Spedition UMB a adus pe șantierul Autostrăzii Moldovei nu mai puțin de 350 de muncitori și 160 de utilaje, imaginile recente surprinzând o activitate intensă, descrisă sugestiv prin expresia „Câtă frunză, câtă iarbă!”.
În zona Roman – Trifești, lucrările au fost reluate în forță după perioada geroasă, iar autoritățile anunță un ritm accelerat de execuție pe lotul 1 al autostrăzii Focșani-Bacău A7. Pe tronsonul Focșani-Domnești Târg, care se întinde pe 35,6 km, progresul fizic a ajuns la 42%, iar constructorul face eforturi pentru a respecta termenul de finalizare.
Lucrările la Autostrada Moldovei A7 sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar contractul pentru tronsonul Focșani-Bacău se ridică la 2,35 miliarde de lei, fără TVA. Umbrărescu menține un număr impresionant de muncitori pe întreg șantierul: peste 3.200 de angajați și 1.000 de utilaje sunt mobilizate pe tronsonul Buzău-Focșani, stabilind un record în infrastructura românească post-1989.
Citește și: Autostrada care va lega România de Serbia prinde contur! Când e gata drumul care va transforma vestul țării
Autostrada Moldovei – un pas uriaș pentru infrastructura României
Autostrada Moldovei A7 este prima autostradă din România aflată integral în execuție, pe toate cele 13 loturi, totalizând aproximativ 320 km între Ploiești și Pașcani. La finalizare, aceasta va lega Moldova de Muntenia și va facilita conexiunile rutiere rapide către vestul Europei.
Pe lotul 4, lângă Focșani, lucrările sunt în faza finală, acesta fiind următorul tronson ce va fi dat în trafic. În paralel, se înregistrează progrese importante și pe lotul 3 Râmnicu-Sărat – Mândrești.
Citește și: S-au reluat lucrările la tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Când va fi finalizată autostrada
Întreaga autostradă va avea aproximativ 440 km, extinzându-se de la Ploiești până la Siret, la granița cu Ucraina. Segmentul de la Buzău până la Pașcani este construit integral de compania românească UMB, recunoscută pentru eficiența și rapiditatea execuției.
Românii care aleg să revină în țară pentru a lucra la acest proiect ambițios găsesc nu doar locuri de muncă bine plătite, ci și oportunitatea de a contribui la modernizarea infrastructurii naționale.