19 iul. 2025 | 09:08

Mai multe cluburi de pe litoral, închise de ANPC. Inspectorii au găsit dezastru, s-au dat amenzi de peste 230.000 de lei

NEWS - HP
Share
Mai multe cluburi de pe litoral, închise de ANPC. Inspectorii au găsit dezastru, s-au dat amenzi de peste 230.000 de lei
Cristian Piedone, în timpul controalelor de pe litoral (Sursa foto: Captura video Facebook ANPC)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat 27 de controale în cluburile din staţiunile Vama Veche şi Costineşti, în urma cărora s-a dispus închiderea temporară a şapte dintre acestea. În timpul verificărilor, comisarii au descoperit mâncare gătită păstrată la temperatura camerei, gheaţă depozitată direct pe podea, precum şi sosuri şi lapte păstrate la temperaturi necorespunzătoare. Valoarea totală a amenzilor aplicate depăşeşte 230.000 de lei.

Şapte cluburi de pe litoral, închise temporar de ANPC

Controalele ANPC au avut loc vineri seară în cluburile din Vama Veche şi Costineşti.

„În cele 27 de unităţi verificate, au fost aplicate 65 de sancţiuni – 49 de amenzi, o invitaţie şi 16 avertismente. Amenzile însumează 237.000 lei, iar produsele confiscate pentru incinerare au o valoare de 3.747 lei”, a transmis ANPC sâmbătă, printr-un comunicat de presă.

Conform datelor furnizate de instituţie, şapte cluburi de pe litoral au fost închise temporar din cauza neregulilor constatate:

  • Big Twin Max (Club Max Caffe)
  • El Comandante
  • Kaluda Beach
  • OPUS BEACH
  • Club D’or
  • Club Gossip
  • Discoteca Vox Maris.

Ce au găsit inspectorii ANPC în cluburile de pe litoral întrece orice imaginaţie

Printre neregulile semnalate se numără folosirea de materie primă porţionată, fără elemente de identificare sau caracterizare, şi mâncare gătită păstrată la temperatura camerei. De asemenea, au fost găsite produse finite care prezentau semne de recongelare după decongelare.

Alte deficienţe identificate de comisari:

  • Lăzi congelator cu depuneri de gheaţă, chedere murdare sau rupte;
  • Agregate frigorifice cu garnituri deteriorate, murdare, cu resturi alimentare şi praf;
  • Meniu cu informaţii incomplete sau neclare pentru consumatori, în nerespectarea OPANPC 201/2022;
  • Depozitarea separată necorespunzătoare a cărnii de vită, peştelui şi supei de bază pentru ciorbă;
  • Pungi de gheaţă depozitate direct pe paviment;
  • Sosuri şi lapte păstrate la temperaturi neconforme, lapte fără menţiunea datei deschiderii;
  • Lipsa autorizaţiilor de funcţionare din partea Primăriei, DSVSA şi ISU;
  • Agregate frigorifice neigienizate;
  • Panouri electrice cu fire nesecurizate;
  • Pereţi cu infiltraţii şi mucegai;
  • Lipsa afişării preţurilor, a gramajelor băuturilor, a ingredientelor şi a declaraţiilor nutriţionale;
  • Colectarea deşeurilor în recipiente fără capac şi depozitarea neadecvată a acestora.