26 mart. 2025 | 18:04

Legenda ”Casei Diavolului” din București, locul în care trei femei și-au găsit cumplitul sfârșit: două dintre ele ar fi fost asasinate, iar cea de-a treia și-ar fi pus capăt zilelor

Special
Legenda ”Casei Diavolului” din București, locul în care trei femei și-au găsit cumplitul sfârșit: două dintre ele ar fi fost asasinate, iar cea de-a treia și-ar fi pus capăt zilelor
Casa Diavolului, București. Foto arhivă

Bucureștiul este un oraș plin de istorie, dar și de legende care îi conferă o aură de mister. Una dintre cele mai înfricoșătoare povești urbane este cea legată de „Casa Diavolului”, o locuință veche, acoperită de iederă, situată pe strada David Praporgescu, la numărul 19. De-a lungul timpului, această casă a devenit subiect de discuție printre bucureșteni, fiind asociată cu fenomene stranii și evenimente tragice.

Legenda casei în care trei femei și-ar fi găsit tragicul sfârșit

Legenda spune că, în perioada interbelică, trei femei și-au găsit sfârșitul în această casă, fiecare în circumstanțe dramatice. Două dintre ele ar fi fost ucise cu sânge rece de un criminal în serie, iar cea de-a treia, bântuită de o suferință profundă, și-ar fi luat singură viața.

De atunci, locuința a fost considerată blestemată, iar sufletele celor trei femei ar fi rămas captive între zidurile sale.

Cu trecerea anilor, poveștile despre această casă au început să capete nuanțe supranaturale. Se spune că, în nopțile cu lună plină, pe unul dintre pereții casei apare un simbol straniu: numărul 666, cunoscut drept „numărul diavolului”.

Martorii susțin că acest fenomen apare brusc și dispare în mod inexplicabil, ceea ce a alimentat și mai mult teama legată de această clădire.

Vezi și: De ce se crede că Hotel Cișmigiu este bântuit: povestea tragică a studentei din Basarabia

Casa acoperită de iederă, un loc al umbrelor și misterelor

Construită în stil arhitectural specific sfârșitului de secol XIX, casa de pe strada David Praporgescu nr. 19 este aproape complet ascunsă sub un strat gros de iederă, ceea ce îi conferă un aer de mister.

De-a lungul decadelor, au existat mai multe încercări de renovare, însă niciun proprietar nu a reușit să locuiască acolo pentru mult timp.

Cei care au încercat să transforme casa într-o locuință obișnuită au povestit despre fenomene stranii: uși care se închid și se deschid singure, șoapte venite de nicăieri și senzația permanentă că sunt urmăriți.

Vecinii susțin că, de-a lungul timpului, locatarii s-au schimbat frecvent, fiecare plecând cu povești care mai de care mai înfricoșătoare. Unii spun că au văzut siluete întunecate în spatele ferestrelor, în timp ce alții jură că au auzit sunete ciudate venind din interior, chiar și atunci când casa era nelocuită.

Casa Diavolului, înghițită de iederă de pe strada David Praporgescu, București. Foto Blogul lui Otravă

Casa Diavolului, înghițită de iederă de pe strada David Praporgescu, București. Foto Blogul lui Otravă

Numărul 666, presupus semn al blestemului

Una dintre cele mai bizare părți ale legendei legate de „Casa Diavolului” este apariția numărului 666 pe zidurile sale. În nopțile de lună plină, trecătorii au relatat că acest număr malefic apare brusc pe unul dintre pereții casei, doar pentru a dispărea fără urmă în zori.

De-a lungul timpului, au existat mai multe încercări de a explica acest fenomen, dar nimeni nu a reușit să ofere o explicație concretă.

Unii cred că numărul apare din cauza unui joc de umbre și lumini, iar alții sunt convinși că este un semn clar al unui blestem care planează asupra casei. Indiferent de explicația reală, legenda continuă să fascineze și să înspăimânte deopotrivă.

Vezi și: Locurile „bântuite” din Capitală care-ți dau fiori pe șira spinării. Unde să nu mergi niciodată singur noaptea [VIDEO]

O adevărată atracție pentru pasionații de paranormal

De-a lungul anilor, „Casa Diavolului” a atras atenția pasionaților de paranormal, care au încercat să investigheze fenomenele stranii raportate de locuitori și trecători.

Unele echipe de investigație susțin că au înregistrat sunete inexplicabile, fluctuații ale câmpului electromagnetic și chiar apariții misterioase capturate pe camerele de filmat.

În ciuda acestor relatări, nu există dovezi clare care să confirme că locuința este într-adevăr bântuită. Totuși, atmosfera sumbră a casei și poveștile înfricoșătoare care circulă despre ea o mențin în topul celor mai misterioase locuri din București.

Casa Diavolului, mit sau realitate?

Așa cum se întâmplă cu multe legende urbane, adevărul despre „Casa Diavolului” rămâne învăluit în mister. Nu există documente oficiale care să ateste crimele comise aici, iar poveștile s-au transmis mai degrabă pe cale orală, fiind alimentate de frica și imaginația colectivă.

Totuși, acest lucru nu a împiedicat locuința să devină un simbol al mitologiei urbane bucureștene. Pentru unii, este doar o casă veche, abandonată, cu o arhitectură deosebită, dar pentru alții, este locul în care trecutul încă bântuie prezentul.

Fie că este vorba despre coincidențe sau despre evenimente cu adevărat supranaturale, „Casa Diavolului” rămâne una dintre cele mai fascinante și înfricoșătoare povești ale Capitalei.

Vezi și: Cea mai bântuită pădure din lume se află în România. I se mai spune și „Triunghiul Bermudelor”