Frații Tate urmează să fie extrădați în Marea Britanie. Iată calendarul procedurii
:format(webp)/https://playtech.ro/wp-content/uploads/2025/05/Fratii-Tate-urmeaza-sa-fie-extradati-in-Marea-Britanie.-Iata-calendarul-procedurii.jpg)
Plenul de la Londra confirmă extrădarea fraților Tate după finalizarea procesului din România. Autoritățile britanice spun că Andrew și Tristan vor fi predați pentru a răspunde în fața acuzațiilor de viol și trafic de persoane. Declarațiile oficiale indică un interes crescut al Guvernului de la Londra pentru rezolvarea cazului.
Frații Tate, pe cale să fie predați autorităților britanice
Update, ora 18:38. Este oficial: Ministrul britanic al Securității, Dan Jarvis, a confirmat aseară că, după încheierea proceselor fraților Tate în România, aceștia vor fi extrădați în Regatul Unit pentru a fi judecați pentru acuzații de viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat.
Știre inițială:
Guvernul britanic a confirmat oficial că Andrew și Tristan Tate vor fi predați autorităților din Regatul Unit, însă doar după ce procesul lor penal din România va fi finalizat. Informația a fost publicată de cotidianul The Telegraph, care citează o scrisoare semnată de Dan Jarvis, ministrul securității din Marea Britanie.
”Tate, 38 de ani, și fratele său Tristan, 36 de ani, vor fi predați Marii Britanii după încheierea procedurilor penale în Europa de Est”, a declarat oficialul britanic.
Acesta este primul comentariu public oficial care confirmă intenția autorităților britanice de a-i aduce pe frații Tate în fața justiției naționale.
Mandat emis de poliția britanică
Justiția britanică a emis deja un mandat de arestare pe numele celor doi, la solicitarea poliției din Bedfordshire. Andrew și Tristan Tate sunt vizați de acuzații grave, printre care viol și trafic de persoane.
În paralel, autoritățile române îi investighează pentru infracțiuni similare – viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat. Frații Tate neagă toate acuzațiile, atât cele formulate de procurorii români, cât și pe cele din Marea Britanie.
Tensiunile internaționale legate de acest caz au crescut în contextul în care Andrew Tate este dat în judecată și de patru femei din Marea Britanie. Acestea au inițiat un proces civil după ce în 2019 autoritățile britanice au decis să nu îl urmărească penal.
Londra: ”Suntem fermi în combaterea violenței sexuale”
Dan Jarvis a transmis o scrisoare către firma de avocatură McCue Jury & Partners, în care subliniază că guvernul de la Londra ia în serios cazul Tate.
”Mi-am exprimat profunda compasiune pentru toate victimele acestor crime oribile”, a scris Jarvis.
El a adăugat: ”Suntem absolut fermi în angajamentul nostru de a combate violența sexuală în toate formele sale și de a sprijini supraviețuitorii”.
Totuși, în linie cu politica britanică, ministrul a refuzat să confirme în mod oficial existența unei cereri de extrădare.
”Acestea fiind spuse, aș dori să vă asigur de importanța pe care o acordăm asigurării faptului că sistemul nostru de extrădare este eficient”, a precizat el.
Procedura de predare a celor doi frați este de așteptat să înceapă imediat după încheierea procesului penal din România.