Ce ar fi făcut Ionel Ganea cu câteva secunde înainte să producă accidentul. Mulți șoferi comit această greșeală
:format(webp)/https://playtech.ro/wp-content/uploads/2025/05/Ce-ar-fi-facut-Ionel-Ganea-cu-cateva-secunde-inainte-sa-produca-accidentul.-Multi-soferi-comit-aceasta-greseala.jpg)
Fostul internațional Ionel Ganea este în centrul unui caz extrem de delicat, după ce pe data de 9 mai 2025 a provocat un accident rutier grav. În urma coliziunii, propriul său copil de doi ani a suferit răni serioase, fiind operat de două ori. Ipoteza că fostul fotbalist ar fi folosit telefonul mobil în timpul șofatului a reaprins dezbaterea privind neatenția la volan.
Ionel Ganea ar fi folosit telefonul la volan
Pe 9 mai, Ionel Ganea a pierdut controlul volanului și a lovit o mașină parcată regulamentar pe același sens de mers. În urma impactului, fiul său, care se afla pe scaunul din față, fără centură de siguranță, a fost grav rănit.
Se pare că, în acele câteva secunde fatidice dinaintea coliziunii, fostul fotbalist ar fi fost distras de telefonul mobil — o ipoteză vehiculată de mai mulți comentatori ai cazului, dar care încă nu a fost confirmată oficial.
”Eu așa am priceput-o, că ar fi vorba de un telefon, pentru că nu există nicio altă explicație pentru coliziunea cu o mașină staționată. N-aveai cum să n-o vezi”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, potrivit Kanal D.
Potrivit informațiilor disponibile, în momentul accidentului, copilul era poziționat incorect în mașină, iar Ionel Ganea ar fi putut încălca mai multe reguli de circulație — de la utilizarea telefonului mobil, la lipsa scaunului special pentru copil și nepurtarea centurii.
:format(webp)/https://playtech.ro/wp-content/uploads/2025/05/Ce-ar-fi-facut-Ionel-Ganea-cu-cateva-secunde-inainte-sa-produca-accidentul.jpg)
Imagine de la locului accidentului in care a fost implicat Ganea. Sursa: Facebook
”Lucrurile sunt clare”
Adrian Cuculis, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, a explicat:
”Copilul a fost ținut fără centură și pe scaunul din față, și înțeleg că ar fi folosit și telefonul mobil. Eu consider, în calitate de părinte, nu avocat, că lucrurile sunt clare. Ai intrat într-o mașină staționată, ți-ai vătămat corporal copilul, e clar că n-ai vrut să faci lucrul ăsta, dar ești vinovat.”
Tot specialistu a subliniat că:
”Vătămarea corporală din culpă, pentru că despre asta vorbim, este pedepsibilă inclusiv cu amendă penală. Să sperăm că o să rămână infracțiunea aici.”
Investigația ia în calcul și poziționarea mașinii parcate
Ancheta este în desfășurare și ia în considerare inclusiv poziționarea mașinii parcate. Avocatul a atras atenția asupra unui precedent stabilit de Înalta Curte:
”În urmă cu mulți ani, Înalta Curte a stabilit că și tu, ca participant la trafic, chiar dacă intră cineva în tine și n-ai nicio vină, tot poți să fii culpabil sau să i se reducă culpa celuilalt… Toate lucrurile astea trebuie tranșate în mod absolut obiectiv de procuror și experții care fac măsurători.”