Cât costă un cozonac la brutăria Laurei Cosoi. Câți bani trebuie să scoți din buzunar ca să îl ai pe masa de Paște
:format(webp)/https://playtech.ro/wp-content/uploads/2025/04/Cat-costa-un-cozonac-la-brutaria-Laurei-Cosoi.-Cati-bani-trebuie-sa-scoti-din-buzunar-ca-sa-il-ai-pe-masa-de-Paste.png)
Tot mai multe vedete din România își transformă pasiunile culinare în afaceri de succes. Laura Cosoi și Gabriela Cristea sunt două dintre celebritățile care au ales să investească în brutării și laboratoare de cofetărie, punând accent pe rețete tradiționale, ingrediente naturale și produse realizate cu grijă, exact ca acasă. Iar în perioada Paștelui, cozonacul devine vedeta incontestabilă.
Cozonacul artizanal de la brutăria Laurei Cosoi, un deliciu tradițional copt la cuptor cu lemne
Laura Cosoi, împreună cu soțul ei, Cosmin Curticăpean, deține un lanț de brutării artizanale, intitulat sugestiv ”Cuptorul Brâncovenesc”. În această perioadă, comenzile de cozonaci sunt în plină desfășurare.
Produsul este realizat după rețete tradiționale, cu ingrediente naturale și este copt la cuptor cu lemne, pentru un gust autentic, ca la bunica acasă.
Un cozonac de aproximativ 900 de grame, umplut cu nucă, stafide, cacao și rahat, costă 96 de lei. Comenzile pot fi plasate până pe 20 aprilie, în orice locație a brutăriei. În plus, brutăria oferă și alte sortimente, pentru toate gusturile.
”Comenzile se pot face până pe 20 decembrie, în orice locație a noastră. Un cozonac de aproximativ 900 de grame costă 96 de lei, are de toate, rahat, stafide, nucă și cacao, dar avem mai multe sortimente”, spune doamna care preia comenzile telefonice, pentru Click.ro.
Pâinea cu maia, vedeta brutăriei artizanale
Pe lângă cozonaci, brutăria Laurei Cosoi este recunoscută și pentru pâinea sa cu maia, un adevărat deliciu artizanal, realizat fără drojdie comercială, ci doar cu „drojdie sălbatică” – maia naturală, obținută exclusiv din făină și apă, printr-un proces lent și meticulos de fermentare.
Această tehnică veche de sute de ani nu doar că oferă un gust autentic, rustic, care amintește de pâinea coaptă în vatra bunicilor, ci aduce și reale beneficii pentru sănătate, fiind mai ușor de digerat și mai hrănitoare.
Pâinea se coace în cuptor cu lemne, ceea ce îi conferă o crustă crocantă și o aromă aparte, inconfundabilă. Prețul variază între 14,99 lei/kg și 15,99 lei/kg, în funcție de sortiment, dar experiența gustului merită fiecare leu.
Cât costă un cozonac la laboratorul Gabrielei Cristea
Și Gabriela Cristea s-a lansat în antreprenoriat cu un laborator de patiserie. Cozonacii creați aici sunt o combinație între rețetele clasice și ingrediente premium.
Un cozonac de 900 g, cu umplutură de mere, nucă și caramel sărat costă 85 de lei, iar cei care vor să încerce ceva cu adevărat special pot opta pentru babka cu fistic, al cărei preț ajunge la 178 de lei.
”Încearcă babka noastră desăvârșită, unde aluatul pufos este îmbinat cu o umplutură decadentă de ciocolată gianduia, nuci crocante și bezea. O explozie de arome și de gusturi premium, care îți răsfață simțurile în fiecare fărâmă.”, spune Gabriela Cristea.