23 iun. 2025 | 07:56

Cât a ajuns să coste un mic la Eforie Nord. Prețul i-a lăsat fără cuvinte pe turiști

Social
Share
Cât a ajuns să coste un mic la Eforie Nord. Prețul i-a lăsat fără cuvinte pe turiști
FOTO: Arhivă

Stațiunea Eforie Nord, în plin sezon estival, reușește să uimească vizitatorii prin plajele sale generoase și starea de relaxare, dar surpriza de sezon au reprezentat-o prețurile neobișnuit de accesibile la mâncare. La unul dintre localurile aflate chiar pe faleză, turiștii au rămas uimiți când au văzut cât costă un mic sau o porție de cartofi prăjiți.

Cât costă un mic la Eforie Nord

În majoritatea celorlalte stațiuni de pe litoral, prețul pentru un mic ajunge frecvent la 10–12 lei, iar dacă este servit cu garnitură, nivelul crește și mai mult. Suma cerută în Eforie Nord, la o terasă aflată chiar pe plajă, este de 6 lei pentru un mic și a stârnit uimire printre turiști, care au crezut inițial că este vorba de o eroare pe meniu sau de o ofertă promoțională temporară.

Totuși, tariful este real și stabil, parte dintr-o strategie menită să atragă turiștii – și, după cum au explicat angajații, „prețul este același de la începutul sezonului și nu s-a modificat pentru că vrem ca oamenii să revină”. Mai mult, prețurile de pe faleză sunt surprinzător de accesibile și pentru alte produse. Iată câteva exemple:

  • meniul Cabanos sau Crispy Fillet – 20 lei
  • cartofi prăjiți – 8 lei
  • pulpe de pui – 20 lei
  • ceafă de porc – 12 lei/100 g
  • nuggets – 14 lei
  • șprot – 10 lei/100 g
  • hamsie – 13 lei/100 g
  • pui întreg cu usturoi – 35 lei/kg

Prețurile sunt greu de egalat, atât pe litoral, cât și în orașele mai mari, astfel că Eforie Nord rămâne una dintre cele mai accesibile stațiuni de la malul Mării Negre.

Ce prețuri sunt în alte stațiuni

Pentru context, iată câteva comparatii cu prețuri din alte stațiuni, pentru sezonul curent:

  • O porție de hamsii prăjite cu mămăliguță și mujdei în Mamaia costă aproximativ 33 lei
  • În Agigea, 100 g de hamsii se vinde cu 22 lei, iar 200 g ajung la 34 lei
  • Unele localuri de lux din Portul Tomis afișează prețuri de până la 50 lei pentru o porție standard de hamsii

În 2025, tariful mediu pentru o porție de ciorbă de burtă (sau de legume) este situat între 25–27 lei, iar cu smântână și un ardei iute poate ajunge chiar la 34 lei, în stațiuni precum Mamaia.

În unele cazuri, au fost semnalate prețuri de 41 lei pentru o singură porție, într-un restaurant, chiar și în timpul campaniei „Litoralul pentru toți”.

Aceste diferențe de prețuri pentru același tip de produs confirmă faptul că stațiunile din sudul litoralului sunt mai accesibile decât cele din nord și în 2025. În Eforie Nord, Eforie Sud, Olimp, Neptun sau 2 Mai, costurile pentru cazare și mâncare pot fi și de două ori mai mici decât în Mamaia sau Năvodari.