28 feb. 2025 | 16:32

Berăria H a fost închisă de Piedone. Ce nereguli grave au fost descoperite de ANPC în celebrul restaurant din Herăstrău

Social
Share
Berăria H a fost închisă de Piedone. Ce nereguli grave au fost descoperite de ANPC în celebrul restaurant din Herăstrău

Berăria H a fost închisă după un control recent făcut de inspectorii ANPC. Specialiștii trimiși de instituția condusă de Cristian Popescu Piedone ar fi găsit nereguli grave în celebrul restaurant din Herăstrău.

Berăria H a fost închisă după un control ANPC

Update, ora 18:20. „Ca urmare a unei sesizări transmise, referitoare la activitatea desfăşurată la punctul de lucru situat în Bucureşti, Sector 1, Şoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 32, camera 2, etaj 2, al operatorului economic HH OPERATIONS S.R.L. – Berăria H, o echipă ANPC a efectuat un control în unitate, în urma căruia au fost constatate mai multe nereguli”, anunţă ANPC.

Neregulile constatate în timpul controlului:

  1. În zona barului a fost constatată prezenţa insectelor vii, precum gândaci atât pe paviment, pe bar cat şi pe ustensile folosite şi în recipientele alimentare.
  2. Diverse sortimente de siropuri, utilizate în prepararea băuturilor, prezentau modificări organoleptice.
  3. Pavimentul din zona barului prezenta acumulări cantitative de lichide în anumite zone, depuneri de resturi alimentare, grăsime şi praf.
  4. Au fost identificate produse finite fără elemente de identificare, care ar fi permis stabilirea încadrarea în data limită de consum (ex: creveţi Panko, şniţel vită, zacuscă, dulceaţă de ceapă).
  5. Dulceaţa de ceapă, depozitată în recipiente de sticlă cu capac filetant, etichetată “preparată în unitate”, avea informaţiile “lot produs 15012025” şi data de expirare 14.02.2025, depăşind data limită de consum.
  6. În congelator au fost identificate produse alimentare la temperatura de refrigerare (decongelate).
  7. În zona de depozitare au fost identificate produse alimentare fără elemente de identificare (dulceaţă de ceapă, şniţel de vită, ciolan de porc, creveţi Panko, carne de curcan, cârnaţi româneşti, stock de pui, chiftele pentru burgeri).
  8. Zona de scurgere din spaţiul de depozitare prezenta depuneri masive de grăsime şi resturi alimentare.
  9. Colectarea reziduurilor se realiza în recipiente fără protecţie sanitară.
  10. Produse finite erau depozitate necorespunzător, în imediata vecinătate a materiei prime.
  11. În spaţiul de depozitare igienizarea nu era corespunzătoare, fiind identificate pânze de păianjen şi un strat consistent de praf în zonele mai puţin accesibile.
  12. Au fost oprite definitiv de la comercializare 158 kg de produse alimentare, în valoare totală de 3459 lei.
  13. Agregatele frigorifice prezentau depuneri masive de gheaţă.
  14. În zona de bucătărie se utilizau ustensile neprofesionale, cu mâner aplicat.
  15. Paharele (igienizate) puse la dispoziţia consumatorilor erau păstrate în imediata vecinătate a recipientelor de colectare reziduală.

În urma constatării acestor deficiențe, au fost retrase din consum și oprite de la comercializare 158 kg de produse și preparate culinare, cu o valoare totală de 3.459 lei.

„De asemenea, a fost aplicată o sancţiune în valoare de 30.000 lei şi s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor pe intreaga unitate până la remedierea deficienţelor începând cu orele 00( 01.03.2025)”, anunţă ANPC.

Știre inițială:

În urma unei sesizări anonime recente, ANPC a efectuat un control la Berăria H, un local renumit din București. Conform unor surse din cadrul instituției, au fost descoperite numeroase nereguli grave, printre care prezența gândacilor în spațiile destinate clienților și alimente expirate.

„În seara aceasta este concert. Imediat ce se va încheia concertul, la ora 24.00, se suspendă activitatea pe termen nelimitat. Pe perioada concertului, va rămâne un comisar acolo care va supraveghea modul în care este gătită și calitatea mâncării servite vineri seara”.

Sesizarea indică faptul că alimentele expirate sunt preparate și ulterior oferite spre consum angajaților unității, potrivit Gândul.

Conform sursei, restaurantul oferea clienților cârnați preparați intern, fără date de identificare, care au fost ulterior retrași de la vânzare.

Totodată, inspectorii ANPC au descoperit alimente expirate, prezența gândacilor, precum și mobilier deteriorat, inclusiv scaune și mese.

Sursele au mai precizat că, după remedierea completă a problemelor identificate la Berăria H, președintele ANPC va efectua personal o verificare pentru a se asigura că situația a fost corectată.

Cu o zi înainte, Cristian Popescu Piedone a participat la un control ANPC la Cantina R3 din cartierul Regie București.

„În urma verificărilor, s-a constatat că operatorul economic nu a respectat dispozițiile legale prevăzute de articolul 3, alineatul 2 din Ordinul 163/2021, coroborat cu articolul 18 din Ordonanța de Guvern nr. 21/1992 republicată, privind afișarea informațiilor caracteristice ale preparatelor alimentare. Mai precis, în meniul destinat consumatorilor nu erau indicate informațiile necesare referitoare la alergenii prezenți în produsele alimentare, fapt ce constituie o încălcare a reglementărilor în vigoare. În acest context, a fost aplicată o sancțiune sub formă de avertisment.

De asemenea, au fost identificate deficiențe în procesul tehnologic desfășurat la cantină, printre care utilizarea de echipamente deteriorate și neigienizate, respectiv două agregate cu chedere deteriorate și neigienizate. În plus, au fost constatate lipsuri în documentația tehnologică, respectiv graficele temperaturilor necompletate pentru două camere frigorifice destinate depozitării alimentelor. Alte deficiențe includeau cosuri de gunoi fără pedala și capac, precum și materii prime fără elemente de identificare, care încalcă articolul 7, litera c, prima liniuță din Ordonanța de Guvern nr. 21/1992 republicată”, a precizat Cristian Popescu Piedone, pe o platformă de social media.

În urma constatării acestor deficiențe, comisarii ANPC au dispus remedierea tuturor neregulilor în termen de 15 zile calendaristice, conform articolului 15, alineatul 4 din Ordonanța de Guvern nr. 21/1992 și au aplicat sancțiunea avertismentului. Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a 2,3 kg de materii prime (condimente) în valoare de 67,5 lei, considerate neconforme cu standardele de siguranță alimentară.